Hemma
Väsby
VSB
Borta
MoDo
MoDo

MODO vann efter straffar

6 januari 2021 17:40
Herr

MODO Hockey var på väg mot en trepoängare i bortamatchen mot Väsby men med 2:02 kvar av ordinarie matchtid kvitterade hemmalaget till 2-2. Några fler mål blev det inte förrän det var dags för straffavgörande och där visade MODO Hockey skicklighet. ”Vi får vara glada över de här två poängen. Det var en tuff match och vi har hett målvaktsspel av Peters”, säger Pär Styf efter att man kunnat räkna in två poäng på kontot.


Det blev en intensiv och händelserik start på matchen i Renew Arena. MODO Hockey drog tidigt på sig en utvisning och därmed ett gyllene läge för hemmalaget att sätta tonen. Men det blev tvärtom. Sebastian Ohlsson lurade pucken av en hemmaförsvarare och sköt in ledningsmålet för MODO Hockey. Strax därpå hade Väsby en puck i mål. Men den förpassades dit sedan man åkt över Anthony Peters och följaktligen så dömdes målet bort.

– Vi försökte få grepp om matchen från första nedsläpp, hamnar tyvärr tidigt i numerärt underläge och trots att vi gör mål där så sätter det ändå viss ton på händelserna, säger Pär Styf.

Lindgrens första betydde tvåmålsledning

MODO Hockey hade sedan en period där man hamnade mycket i egen zon, men man lyckades allt som oftast hålla motståndarna utanför sig. Mitt i den perioden stack MODO Hockey upp och Jesper Lindgren kunde med sitt första mål för säsongen se till att MODO Hockey var i tvåmålsledning. Med mindre än två minuter kvar av perioden var Väsby ytterst nära att reducera men Jesper Dahlroth fick bort pucken alldeles innan den passerade mållinjen.

– Vi har en ganska bra känsla efter första 20 minuterna. Vi har ledningen och trots att de har fler avslut så känns det ändå som att vi har ganska bra kontroll. De får ta mycket skott utifrån och vi lyckas vända spelet på dem några gånger. Kanske spelar vi lite för svårt ibland, säger Styf.

"Vi är alldeles för slarviga i passningarna"

I andra perioden blev det ännu mer Väsby. MODO Hockey fick inte till det och Styf summerar:

– Vi är alldeles för slarviga i passningarna ut ur egen försvarszon och genom mittzonen. Är man det så blir det svårt att få något flyt. Vi hamnar inte heller rätt i pressen och får då alldeles för långt lag. Försvarsspelet är inte bra och vi släpper till för många heta målchanser, säger Styf som dock fick se Peters briljera i kassen. Peters nolla höll i 39 minuter och en sekund. En spelvändning, diagonalpass, direktavslut blev för övermäktigt även för Peters.

– Det var synd att de fick den reduceringen, den gav dem en enregiboost. I periodpausen pratade vi om en del detaljer och det tycker jag vi fick se frukt av i tredje perioden som är betydligt bättre jämfört med andra perioden, säger Styf.

"Jätteskönt att åka härifrån med två poäng"

MODO Hockey var på väg mot en trepoängare men med målvakten i båset och en extra spelare på isen så kvitterade Väsby med endast 2:02 kvar av ordinarie matchtid.

– Alltid surt att åka på ett mål så sent. Men som sagt så tycker jag att vi har bättre koll på Väsby i tredje perioden, många skott kommer utifrån. Det vi saknade i perioden var en offensiv, vi lyckades aldrig skapa längre anfall på dem, säger Styf som sedan fick se förlängningen gå utan mål. I straffläggningen visade MODO Hockey skicklighet och effektivitet. I tur och ordning nätade Patrik Karlkvist, Adam Rockwood (matchvinnande) och Johan Harju, samtidigt som Väsby bara lyckades överlista Peters en gång.

– Jätteskönt att åka härifrån med två poäng. Det är inte någon lätt match. Väsby är ett frejdigt lag som verkligen kör i alla lägen, säger Styf.

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan är på fredag när Västervik gästar Fjällräven Center.

– Det är en motståndare som vi har revanschsug på, avslutar Styf.