Hemma
Väsby
VSB
Borta
MoDo
MoDo

Inför Väsby - MODO Hockey

5 januari 2021 13:15
Herr

Efter övernattning i Medelpad och träning idag på förmiddagen beger sig MODO Hockey söderut för match mot Väsby i morgon. ”Vi har mött Väsby två gånger tidigare under säsongen och vet hur de agerar. Men det primära är hur vi själva agerar - vi måste göra samma arbetsinsats som de två senaste matcherna”, säger Urban Omark.


Två raka länsderbyn mot Timrå IK utmynnade i tre poäng av sex möjliga för MODO Hockey. Men framför allt så utmynnade det i prestationer som man kan bygga vidare på.

– Så är det helt klart. Matcherna mot Timrå var fall framåt jämfört med hur det såg ut innan nyår. Vi ska komma ihåg att Timrå för tillfället är seriens bästa lag, inte minst i det offensiva spelet. Vi släppte in tre mål på de här två matcherna och det visar att vi arbetade bra och rätt i försvarsspelet. Visst, Timrå hade mycket puck men vårt försvarsspel har lyft sig ordentligt, säger Urban Omark.

"Kom inte ut ur försvarszon med puckkontroll"

Ytterligare ett positivt svar som MODO Hockeys tränare fick i matcherna mot Timrå var att man inte vek ned sig av motgång.

– Det är också viktigt kvitto. När vi åkte på baklängesmål innan nyår så föll vi igenom rejält. Det gjorde vi inte i söndags eller igår. Det var positivt att se. Tittar man lite mer på matchen igår så hade vi önskat en något bättre offensiv, framför allt att vi hade skapat fler lägen. Nu lyckades vi inte få till någon riktigt het kvitteringsjakt och mycket i förklaringen till det var att vi inte kom ut ur försvarszonen med puckkontroll, vi lyckades inte få till snabba spelvändningar, säger Omark.

"Ett frejdigt lag"

Nu beger sig MODO Hockey söderut i landet för möte med Väsby. Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen - i november och med Fjällräven Center som spelplats. Båda matcherna har slutat med seger för MODO Hockey - 5-2 respektive 7-2.

– Vi vet hur Väsby agerar och vad de vill göra på isen. Det är ett frejdigt lag, åker mycket skridskor och vill vända spelet kvickt. Vi vet också att ett Väsby som får medgång på isen är riktigt bra, säger Omark och fortsätter:

– Men det primära är hur vi själva agerar. Vi måste vara ruggigt stabila i vårt spel. Alla måste göra grovjobbet. Arbetsinsatsen måste vara på samma nivå som i de två senaste matcherna och i försvarsspelet måste vi göra det svårt för motståndarna. Det är blåställ på som gäller.

"Har en roll och gör den fullt ut"

Igår debuterade lånet från Luleå - Fredrik Styrman i MODO Hockeys dress. Omark var belåten med Styrmans insats:

– En rejält spelande SHL-back. Man ser att han har en roll och gör den fullt ut. Det känns bra att vi fått tillgång till honom nu när vi har en längre frånvarolista.

Läget i laget i övrigt?

Jesper Lindgren och William Strömgren har anslutit och det känns bra att vi får in ytterligare två pjäser. Vi är redo för Väsby och jag kan säga att vi gärna vill börja vinna på bortaplan också, avslutar Omark.

Matchen i Renew Arena har nedsläpp kl 15:00.