Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Nollade efter ny svag insats

30 december 2020 17:35
Herr

MODO Hockey har sannerligen inte avslutat år 2020 på något positivt sätt. I eftermiddag kom tredje raka förlusten när Västerviks IK på hemmaplan nollade MODO Hockey och vann med 5-0. ”Vi spelar otroligt naivt. Vi har inte den speldisciplin man måste ha i 60 minuter. Det här är återigen en match där vi förstör för oss själva”, säger Pär Styf.


Det är inte mycket som går rätt för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan. I eftermiddag kom en ny förlust när man blev nollade av Västerviks IK. I inledningsperioden var det klart och tydligt att MODO Hockey försökte spela kontrollerat och inte ge bort någonting. Det lyckades man också hyfsat väl med. Västerviks IK hade mer puck och spelade sig också fram till två-tre målmöjligheter men Oliver Dackell stängde igen kassen. MODO Hockeys offensiv var inte mycket att skriva hem om efter 20 minuters spel - en eller annan halvchans skapades men inte mer.

– Med tanke på gårdagsmatchen så var det lite osäkert inledningsvis. Det är inte något konstigt i sig. Tycker att vi växer in i det och andra halvan av perioden gör vi det vi ska. Vi spelar rakt, vi ser till att hålla pucken framför oss, säger Pär Styf.

"Vi är så naiva"

Inledningen av mittperioden var MODO Hockeys främsta del av matchen. Det var mer fart och intensitet i det offensiva spelet jämfört med inledningsperioden. Men trots det så tog hemmalaget ledningen på ett turligt sätt och efter det så tappade MODO Hockey konceptet och Västerviks IK kunde gå ifrån till 3-0.

– Vi går ifrån grunderna. Vi bjuder dem på spelvändning efter spelvändning eftersom vi är så naiva i vårt spel. Vi har inte den speldisciplin som krävs och visst kan jag skriva under på att vi tappar konceptet, säger Styf.

"Bara vi själva som kan rätta till det här"

I tredje perioden kunde Västerviks IK gå ifrån ytterligare och till sist skrevs slutresultatet till 5-0.

– Självklart är vi oerhört besviken över att det återigen blir på det här sättet. Det här var tredje raka matchen där vi förstår för oss själva. Vi måste fortsätta att analysera varför det blir på det här sättet. Varför vi går ifrån grunderna. Vi måste hitta en jämnhet och vi måste vara konsekventa. Det finns inte några genvägar utan man måste göra jobbet fullt ut - och man måste göra det hela vägen. Vi har en utmaning framför oss och det är bara vi själva som kan rätta till det här, säger Styf.

Dubbla länsderbyn väntar efter nyår

Avslutningsvis kan man notera att Victor Öhman gjorde tre av Västervik IK:s mål. För drygt ett år sedan blev han fyramålsskytt när lagen möttes i Fjällräven Center. Övriga mål för Västerviks IK i eftermiddag gjordes av ex-MODOiten Oscar Pettersson.

MODO Hockeys kommande uppgifter i HockeyAllsvenskan är dubbla länsderbyn. 3 januari möts MODO Hockey och Timrå IK i Fjällräven Center - kvällen därpå är det retur i Medelpad.