Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Inför Västervik - MODO Hockey

30 december 2020 08:15
Herr

I eftermiddag är det dags för MODO Hockey att spela årets sista match i HockeyAllsvenskan. Skådeplatsen för det hela är Plivit Arena och för motståndet står Västerviks IK. ”Vilka vi möter spelar egentligen ingen roll. Vi måste fokusera på den egna prestationen, vårt eget spel”, säger Pär Styf.


Gårdagen var inte någon höjdare för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan när man föll med 2-7 mot Tingsryd. Det positiva i sammanhanget är att det finns möjlighet till snabb revansch för redan i eftermiddag väntar Västerviks IK i Plivit Arena. Västerviks IK spelade också de igår och man tog tre poäng efter 3-0 mot AIK.

– Vi vet att Västerviks IK precis som alla andra lag i den här ligan är bra. Vi vet också vad Västerviks IK vill göra ute på isen. Men vad det handlar om idag är vår prestation. Vi måste upp i nivå och framför allt så måste vi vara konsekventa under minst 60 minuter, säger Pär Styf.

"Hitta jämnhet i spel och hela matcher"

MODO Hockeys två senaste prestationer har haft mycket mer att önska. Innan det korta julbreaket blev det 3-7 mot AIK och igår släppte man på nytt in sju mål.

– Det är alldeles för dåligt. Det får inte bli på det sättet. Man kan inte heller blunda för det faktum att vi har haft något hack bakåt i vår utvecklingskurva om man ser till de senaste matcherna. Nu handlar det om att göra saker enklare, och vara mer rejält i alla situationer. Vi måste hitta en jämnhet i vårt spel, en jämnhet under hela matcher. Igår var vi exempelvis långa stunder riktigt bra i första perioden för att sedan tappa konceptet helt, säger Styf.

Patrik Karlkvist och Adam Rockwood gjorde MODO Hockeys mål igår och för den sistnämnde var det debut i MODO Hockeys dress.

– Adam gör ett jättesnyggt mål och bitvis visade han också sina kvalitéer i det offensiva spelet. Med tanke på förutsättningarna, en lång resa och att han dessförinnan också suttit i karantän så tycker jag att han svarar för en godkänd debut. Nu ska vi ge honom tid att komma in i allting och jag är övertygad om att han kommer att tillföra oss bra saker, säger Styf.

"Allting handlar om vad vi gör"

Västerviks IK handlar det om i eftermiddag för MODO Hockey. Det här blir lagens tredje möte för säsongen. I slutet av oktober vann Västerviks IK med 2-1 i Fjällräven Center sedan Tobias Åhström öppnat målskyttet. I mitten av november tog MODO Hockey revansch genom att vinna med 3-2 i Plivit Arena sedan samtliga mål gjorts i mittperioden. MODO Hockeys mål gjordes då av Aleksi Heponiemi 2, Edwin Hedberg.

– Idag handlar allting om vad vi gör. Att vi gör det vi kommit överens om. Vi kan inte bry oss om Västerviks IK utan vi måste fokusera på vårt. Någonting annat finns inte, säger Styf bestämt och avslutar:

– Vi har samma matchtrupp som igår.