Hemma
MODO
MODO
Borta
Karlskoga
BIK

Inför MODO Hockey - BIK Karlskoga

12 januari 2021 14:00
Herr

Dubbla matcher hemma i Fjällräven Center väntar MODO Hockey i HockeyAllsvenskan de kommande dagarna och först ut är möte med tabelltvåan BIK Karlskoga. ”De ligger tvåa av en anledning. BIK Karlskoga är absolut ett topplag, stabila och trygga i sitt spel. Blir en intressant och inspirerande utmaning att få mäta oss med dem”, säger Pär Styf.


2021 har resultatmässigt startat bra för MODO Hockey. Tre matcher av fyra har vunnits – och de två senaste efter ”övertidsarbete”.

– Tittar jag tillbaka på den senaste matchen mot Västervik så är jag stolt över på vilket sätt som killarna kämpar och sliter, hur man med hårt arbete hittar ett sätt att komma tillbaka från underläge flera gånger för att till slut vända och vinna, säger Pär Styf och fortsätter:

– Det man ska komma ihåg var att matchen mot Västervik var vår fjärde match på sex dagar, och de två dagar vi inte matchade så reste vi.

"Att vara tre ledare i båset är optimalt"

Sedan den matchen har det hänt en del i MODO Hockeys trupp. Jesper Lindgren har lämnat samtidigt som Michael Boivin kommer att ansluta inom kort. Ledarstaben har också förstärkts i och med att Peter ”Piva” Johansson kliver in som assisterande tränare.

– Börjar vi med förändringarna på backsidan så känns det bra att få in Boivin framöver. Det är bra att vi kan addera förstärkning på den offensiva delen av backsidan, inte minst eftersom Lindgren lämnat. Boivin har också rutin och erfarenhet vilket är viktigt, säger Styf och fortsätter så här om Johansson:

– Det är jättebra, roligt och skönt att ”Piva” ansluter. Att vara tre ledare i båset är optimalt, och jag skulle säga att det också krävs i det moderna ledarskapet där man vill kunna ge mycket individuell feedback under matcherna. Han har också värdefull rutin och erfarenhet, vet hur vi vill spela vilket innebär att vi kan vara ännu mer ”hands on” i vår process.

"Visar att det finns engagemang"

Tittar man rent spelmässigt så har senaste matcherna mot Väsby och Västervik kanske inte varit optimala. Men MODO Hockey har hittat sätt att vinna matcherna.

– De gånger vi inte presterat som vi vill har vi hittat orsaker och detaljer till det. Att folk tycker en hel del om vår prestation är egentligen bara positivt, det visar att det finns engagemang, säger Styf och fortsätter så här om kommande motståndare – BIK Karlskoga:

– BIK Karlskoga ligger tvåa i tabellen av en anledning. BIK Karlskoga är absolut ett topplag, stabila och trygga i sitt spel. Blir en intressant och inspirerande utmaning att få mäta oss med dem.

"Fick matchen dit de ville"

Två gånger tidigare den här säsongen har lagen mötts – och båda gångerna har det slutat med seger för BIK Karlskoga.

– Det var tidigt i höstas som det blev 0-4 i Fjällräven Center. Den matchen fick de precis dit de ville. De utnyttjade våra misstag och spelade på det. När vi tog en poäng i Nobelhallen så var vi betydligt mer aggressiva och intensiva än vad vi hade varit tidigare under säsongen. Vi satte press på ett annat sätt, var inte så passiva, säger Styf och fortsätter:

– Vi vet att BIK Karlskoga inte vill släppa till mycket. De är disciplinerade. De är också bra i special teams.

Läget i laget?

– Vi kommer till spel med sju backar och 12 forwards.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 19:00.