Hemma
MoDo
MoDo
Borta
AIK
AIK

”Fruktansvärt tungt måste jag säga”

15 januari 2021 21:21
Herr

3-5 mot BIK Karlskoga i onsdags. Samma siffror ikväll mot AIK. Spelmässigt var det också matcher som påminde om varandra – MODO Hockey var aldrig riktigt nära poäng. ”Det är fruktansvärt tungt måste jag säga. Vi gör det inte lätt för oss själva”, säger Urban Omark.


Jobbig start. På annat sätt kan man inte beskriva MODO Hockeys inledning i kvällens hemmamatch mot AIK. Redan efter 20 sekunders spel fick Oliver Dackell se sin nolla spräckt.

– Det är inte direkt en start man önskar sig. Men nu fick vi till en snabb kvittering och det var viktigt, säger Urban Omark och syftar på att 1-1 kom genom Sebastian Ohlsson endast 89 sekunder senare. Drygt en minut därefter så hade William Strömgren ett avslut i målramen. Men det var ändå AIK som på nytt tog ledningen och då hade vi inte ens kommit fem minuter in i matchen.

– Vi gör det inte lätt för oss själva, säger Omark som sedan inte fick se mer nätrassel i första perioden. Men chanser saknades inte. Tvärtom. Det radades upp målmöjligheter i båda zonerna.

– Det svänger friskt i den perioden.

"AIK hittar mitten och vi tvingas jaga"

I inledningen av andra perioden kom matchens första utvisning när Adam Rockwood skickades till botbänken. MODO Hockey som för tillfället är seriens svagaste lag i penalty killing kunde inte heller hålla tätt utan Oscar Nord fick göra mål på en retur. Strax därefter tvingades också Theodor Niederbach besöka utvisningsbåset – men då höll MODO Hockey tätt. Mittakten blev överlag gästernas. MODO Hockey fick tillbringa mycket tid i försvarszonen och när man väl gick till anfall så hade man inte orken att skapa speciellt mycket.

– AIK hittar mitten bra och vi tvingas jaga. Känslan är också att AIK får göra enkla mål samtidigt som vi får jobba oerhört för våra, säger Omark.

"Det är fruktansvärt tungt måste jag säga"

Mikkel Aagaard var nära en reducering tidigt i tredje perioden men avslutet träffade målramen. Reduceringen kom dock strax därefter när comebackande Frank Corrado nätade med ett handledsskott från högt uppe i zonen. Målet gav MODO Hockey energi och man började trycka tillbaka AIK. Men i en spelvändning så visade AIK effektivitet och Nord blev tvåmålsskytt med en styrning. Daniel Sylwander reducerade i spel fyra mot fem med drygt fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Men MODO Hockeys hopp om kvittering släcktes snabbt eftersom AIK målade i samma power play.

– Det är fruktansvärt tungt måste jag säga. Det är så många olika saker som inte heller går med oss, säger Omark och fortsätter:

– Men vi ska absolut inte tycka synd om oss själva. Det är bara vi som kan förändra det här. Vi måste se till att jobba ännu hårdare - och jobba ännu mer rätt.

"Kommer bli otroligt viktig för oss"

En som debuterade i MODO Hockeys dress ikväll var Theodor Niederbach och han fick strax över 19 minuters istid.

– Han gör många bra saker, är en smart spelare. Han kommer bli otroligt viktig för oss framöver, avslutar Omark.

Närmast på programmet för MODO Hockey väntar bortamatcher mot Väsby (måndag) och Västerås (tisdag). Därefter handlar det om derbymatcher mot Björklöven fredag (hemma) och lördag (borta).