Hemma
MODO
MODO
Borta
AIK
AIK

Inför MODO Hockey - AIK

14 januari 2021 14:00
Herr

Det är dagen efter matchen mot BIK Karlskoga och dagen före matchen mot AIK. MODO Hockey har genomfört dagens ispass och fokus är nu flyttat till uppgiften som väntar. ”Vi har analyserat matchen mot BIK Karlskoga och är inte nöjda med vår prestation. Nu vill vi göra en bra match mot AIK, mycket handlar om att släppa på bromsen och utföra rätt saker byte efter byte”, säger Pär Styf.


MODO Hockey lyckades inte heller i säsongens tredje försök besegra BIK Karlskoga. Trots ledning med 3-2 blev det till slut förlust med 3-5 och Pär Styfs analys dagen efter matchen är densamma som han också hade direkt efter matchen.

– Vi gör en ej godkänd insats mot BIK Karlskoga. Vi vill och vi är där, men ändå inte. Vi utför allting till 80 procent och då vinner man inte några matcher. Jag tycker inte vi är med i den här matchen. Det var ingen bra insats. Vi hade pratat om att snabbt ta pucken framåt – av det såg vi ingenting. Vi var för passiva, dels i spelet fem mot fem och sedan också i vårt box play. Den passiviteten ger dem både tid och ytor vilket de också utnyttjar, säger Styf och fortsätter:

– Tror att det mentala spelar in i det här. Vi har satt oss i en situation som innebär att vi blir lite ängsliga, att vi funderar lite för mycket.

"Vi ska inte vara ängsliga eller oroa oss"

Det som är bra är att det finns snabb möjlighet till förbättring. Redan i morgon är det dags för ny hemmamatch och den här gången mot AIK.

– Vi vill helt klart göra en bättre match än när vi mötte dem i Hovet. AIK är ett lag som vill spela i hög fart, de vill äga puck och vara spelförande, de vill också sätta press, säger Styf och fortsätter så här kring hur han vill se MODO Hockey agera:

– Det första jag vill se är att vi släpper på bromsen. Vi ska inte vara ängsliga eller oroa oss över vad som händer efter 60 minuter. Det handlar om att vi ska kliva in, spela vårt spel, och göra det fullt. Vi ska våga. Agera och prestera i byte efter byte.

"Släppa på bromsen"

Inför matchen mot BIK Karlskoga fanns det goda förhoppningar om att Frank Corrado var klar för comeback. Så blev det inte. Men nu är han redo för spel.

– Känns självklart mycket bra att få tillbaka honom i vår roster. Han är viktig för vår backuppsättning. I övrigt är läget som senast, vi har några spelare på frånvarolistan, säger Styf och avslutar:

– Vi ser fram emot den här uppgiften, vi vill prestera och det ska vi göra genom att släppa på bromsen.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 19:00.