Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Förlust hemma mot Tingsryd

31 januari 2021 18:25
Herr

MODO Hockey kom från en 6-4 vinst i derbyt mot Björklöven men söndagens möte med Tingsryd slutade med förlust 2-4 där MODO Hockeys målskyttar var William Wallinder och Theodor Niederbach.


Hemmamatchen i Fjällräven Center öppnade tungt då Tingsryds Ludvig Claesson sköt mål efter 5:09. Men MODO Hockey visade att de var med i matchen och William Wallinder kvitterade bara 50 sekunder senare, med ett skott från blålinjen vilket blev hans första mål i Allsvenskan.

Gästande Tingsryd var starkast i inledningen och förde spelet men MODO tog sig in i matchen och andra halvan av perioden präglades av att MODO hade flera målchanser men utan att få någon utdelning och perioden slutade 1-1.

"En av våra sämsta perioder"

Andra perioden inleddes med boxplay för MODO Hockey och Tingsryd hade ett par farliga målchanser, där Anthony Peters svarade för flera fina räddningar. Tingsryd hade även ett skott i stolpen.

Hemmalaget spelade osynkat och Tingsryd dominerade matchbilden och tvingade MODO Hockey till en tidig timeout. Tingsryd höll trycket uppe med en klar majoritet av skotten, där Anthony Peters höll emot länge men kunde inte rädda skottet från Felix Olsson, när Tingsryd tog ledningen med 1-2 efter 32:57. 1-2 var även resultatet efter två perioder.

Vad är det som ställer till det i en match som idag?

– Vi vrider och vänder på det men likt förbannat är det under all jävla kritik, säger Pär Styf, huvudtränare MODO Hockey. det är bara att be om ursäkt, vi vet inte varför det blir såhär.

MODO Hockey försökte komma igen i första halvan av tredje perioden men hade svårt att få till något farligt och inte heller i powerplay lyckades man kvittera.

I andra halvan av perioden så utökade Tingsryd ledningen till 1-3 med andra målet av Felix Olsson efter 51:34. Hemmalaget återhämtade sig inte i slutminuterna och efter att man tagit ut målvakten så gjorde Felix Olsson 1-4 och han gjorde därmed hattrick med tre minuter kvar på klockan.

MODO Hockey fick till en reducering i slutet av matchen då Theodore Niederbach gjorde 2-4 men närmre än så kom inte hemmalaget och matchen slutade därmed med förlust.