Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

En poäng mot Almtuna efter Mikkelsons kvittering

8 februari 2021 21:54
Herr

Efter den sköna segern i Norrköping i lördags väntade ikväll Almtuna på bortaplan. En jämn match som hemmalaget vinner efter förlängning.


Starten på matchen blir inte vad man från MODO-håll hade hoppats på, där Almtuna redan i första bytet gör 1-0 efter att bortalaget tappat pucken i egen zon. Målet blev en väckarklocka för MODO som bara några minuter senare kvitterar till 1-1 efter att Tobias Åhström rakat in en retur på ett skott från Max Tjernström. MODO Hockey är spelförande efter kvitteringsmålet och får chansen i powerplay efter att Victor Aronsson utvisats för tripping. Ett powerplay man också ser till att ta till vara på när Kalle Jellvert, med ett direktskott, gör 1-2 till MODO fint framspelad av Patrik Karlkvist och Johan Harju.

Minuterna efter ledningsmålet är klart i MODO-favör, där man har bud på fler mål. Almtuna tar sedan över matchbilden något och har några långa anfall, men utan att skapa de där riktigt heta målchanserna. Hemmalaget får chansen i powerplay i slutet av perioden och skapar tryck mot bortamålet, men Anthony Peters spelar stabilt och med bra hjälp av försvaret kan MODO behålla ledningen in i periodpausen.

Knapp fördel Almtuna i andra perioden

Inledningen av den andra perioden blir jämn, utan något riktigt spelövertag för något av lagen. Mikkel Aagaard åker sig till ett friläge efter en mycket fin passning från William Wallinder, men skjuter tätt utanför Viktor Andréns högra stolpe. Halvvägs in i perioden får MODO chansen i powerplay. Man får inte riktigt spelet att stämma och den målchans som skapas kommer ifrån en fin soloprestation av Michael Boivin, som från egen zon åker sig fri och är nära att öka på bortalagets ledning.

Med sex minuter kvar av perioden får även Almtuna chansen i powerplay. Hemmalaget spelar bra och skapar tryck mot MODO-målet, men Peters fortsätter att vara en trygghet längst bak och hjälper laget att freda sig från baklängesmål.

Efter utvisningen skapar Almtuna ett par vassa chanser, där bland annat William Haag skjuter över efter att ha haft ett fritt läge i slottet. Hemmalaget är något starkare under periodens sista minuter, men MODO behåller ledningen och går in till den tredje perioden med fortsatt ledning.

Mikkelsons sena kvittering gav en poäng

Den tredje perioden inleds med att MODO drar på sig ett lagstraff efter att ha varit för många spelare på isen. I det efterföljande powerplay-spelet lyckas Almtuna etablera tryck i anfallszon, men utan att skapa några riktigt klara målchanser. MODO spelar ett stabilt boxplay-spel och klarar av det numerära underläget på ett bra sätt.

MODO Hockey tar sedan över initiativet i matchen och kedjan med Johan Harju, Theodor Niederbach och Patrik Karlkvist skapar två riktigt heta målchanser inom loppet av några sekunder. I samma byte får dock Almtuna ett friläge från ingenstans, som Tobias Liljendahl utnyttjar när han placerar in pucken bakom Peters. Almtuna får sedan chansen i powerplay där Johan Eriksson gör 3-2 till Uppsalalaget och det verkade som om de tre poängen skulle stanna i Uppsala, men Brendan Mikkelson ville annat. Via en fantastisk soloprestation från egen zon lyckas han kvittera med endast två sekunder kvar av matchen.

Almtuna avgör därefter i förlängningen efter ytterligare ett mål av Johan Eriksson. Två poäng till Almtuna och ett till MODO.