Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Sen kvittering gav två poäng för MODO

6 februari 2021 17:23
Herr

Ett krigande MODO kvitterade med dryga minuten kvar av matchen, när Daniel Sylwander vände upp i slottet och satte 1-1. Ett mål som tog matchen till förlängning och väl där så var det åter igen Daniel Sylwander som hittade rätt och gav MODO extrapoängen!


MODO Hockey tog sig under fredagen söderut till Norrköping för lördagseftermiddagens möte med Vita Hästen. I MODO Hockeys bås stod nye huvudtränaren Magnus Sundquist tillsammans med Peter Johansson, Sundquists första match med laget.

Den första perioden inleddes avvaktande där den bästa chansen var Michael Boivins skott från blå i powerplay, ett skott som träffade masken på Vita Hästens målvakt Julius Pohjanoksa. Sett över de första 20 minuterna sköt hemmalaget bara tre skott mot Anthony Peters i MODO Hockeys mål, samtidigt som MODO sköt 14 skott under första perioden.

Flera av skotten kom i det andra powerplayet som MODO fick, där bland annat Patrik Karlkvist hade ett par skott på mål, men utan att överlista målvakten. Periodens bästa chans kom dock i spel fem mot fem när Adam Rockwood och Filip Sveningsson kom två mot ett, där Sveningsson tyvärr tappade pucken när han skulle avsluta dragningen.

Hemmalaget med ledningsmålet

Det var ett intensivare och mer påslaget hemmalag som kom ut till andra perioden och tidigt skapade man ett par farliga chanser men Anthony Peters kunde freda sitt mål. Vita Hästens första powerplay i matchen gav en riktigt farlig chans och det var för MODO, då Sebastian Ohlsson kom fri men Pohjanoksa kunde rädda avslutet.

Ett mål skulle falla i mittenakten och det var Vita Hästen som gjorde det. Målet kom i spel fem mot fyra när Filip Cruseman kunde peta in 1-0 från nära håll.

Daniel Sylwander stor hjälte för MODO

I tredje periodens inledning fick gästerna chansen i powerplay, men inga heta chanser skapades. MODO fortsatte att jaga en kvittering och hade ytterligare två minuter i spel med en man mer samt ett rejält efterföljande tryck i anfallszonen, men något mål kom inte trots en del fina chanser.

Det såg länge ut som att Vita Hästens mål i andra perioden skulle bli matchens enda men med dryga minuten kvar så klev laget i allmänhet och kapten Daniel Sylwander i synnerhet fram rejält. Mitt i slottet vände han runt och satte 1-1 och tog matchen till förlängning.

Och Daniel Sylwander skulle bli matchens stora hjälte! Med ett andra mål för kvällen, i slutminuten av förlängningen, så såg han till att extrapoängen följer med MODO i bussen norrut.

Innan laget kommer hem till Övik stannar de dock till i Uppsala för match på måndag då man tar sig an Almtuna.