Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Kristianstad
KIK

MODO tappade tvåmålsledning och föll

12 februari 2021 20:35
Herr

MODO Hockey hade 2-0 i kvällens hemmamatch i HockeyAllsvenskan mot Kristianstads IK men tappade till förlust med 2-3 efter förlängning. Kvitteringen till 2-2 tidigt i tredje perioden säger en hel del om hur den här säsongen är för MODO Hockey. ”Det är för dåligt att förlora den här matchen”, säger Kalle Jellvert som gjorde ett av MODO Hockeys mål den här kvällen.


MODO Hockey startade kvällens match i Fjällräven Center på ett förtroendeingivande sätt. Den första perioden gick klart till MODO Hockey – både mål- och spelmässigt. Öppningsmålet kom i power play sedan MODO Hockey satt bra fart på pucken i anfallszonen och till sist var det Michael Boivin som med ett dragskott från högt uppe i zonen överlistade Calle Clang. 2-0 kom efter att Johan Harju bröt en passning. De flesta väntade sig avslut från Harju men istället spelade han pucken vidare till Kalle Jellvert som via båda sina skridskor fick pucken i nät. De få chanser som Kristianstad fick till kom efter slarv av hemmalaget, framför allt slarv i passningsspelet. Men som helhet var det en period som gick klart till MODO Hockey.

– Första perioden är riktigt bra. Tycker att vi både dominerar och kontrollerar på ett bra sätt, säger Kalle Jellvert.

Ännu en utvisning med för många spelare på isen

I mittperioden så startade Kristianstad aggressivt och skapade också någon halvchans. När MODO Hockey sedan drog på sig en utvisning efter att man ännu en gång denna säsong haft för många spelare på isen så fick också Kristianstad pucken i nät – ett mål som dock dömdes bort för hög klubba. Men Kristianstad fick sin revansch strax därefter när de spräckte Anthony Peters nolla och reducerade. Efter målet lyfte MODO Hockey upp spelet och hade långa stunder bra tryck mot Clang i Kristianstadsburen men hittade inte nätet. Kristianstad stack också upp emellanåt men några fler mål blev det inte i perioden.

– Stundtals är också andra perioden bra. Vi skapar lägen för att gå ifrån men lyckas inte sätta pucken i nät, säger Jellvert.

Ett mål som symboliserar säsongen

Tredje perioden startade illa för MODO Hockey. William Wallinder fick ett felskär och fällde Michael Boivin vilket resulterade i att Kevin Wennström fick fritt fram mot Peters och satte kvitteringspucken i nät. Kristianstad fick strax därefter också möjligheten till spel i power play två gånger men det klarade MODO Hockey av på ett bra sätt. Därefter fick vi se ett ganska sönderryckt spel och få klara målchanser. Med drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid fick MODO Hockey ett gyllene tillfälle att avgöra matchen sedan Sebastian Ohlsson ordnat ett power play. MODO Hockey parkerade också i Kristianstads zon och närmast ett avgörande var Patrik Karlkvist men hans avslut träffade målramen.

– De får ett tidigt mål i perioden och efter det så är det inte mycket som fungerar för oss. Vi spelar inte alls bra. Sedan får vi chansen att avgöra i slutskedet och vi har bra spel i power play och det är nära flera gånger, säger Jellvert.

"Då är det tre poäng som gäller"

I förlängningen fick gästernas norske målkung Gustav Willman Borvik ett friläge efter drygt 30 sekunder men Peters var följsam och räddade. Avgörandet kom istället 3:23 in i förlängningen och matchvinnare blev Malte Sjögren.

– Det är för dåligt att förlora den här matchen, konstaterar Jellvert.

MODO Hockeys nästa match i HockeyAllsvenskan är på måndag när Almtuna gästar Fjällräven Center.

– Vi ska ladda om för den uppgiften och då är det tre poäng som gäller, avslutar Jellvert bestämt.