Hemma
Timrå
TIK
Borta
MoDo
MoDo

Inför Timrå - MODO Hockey

9 mars 2021 13:13
Herr

Derbymatcherna kommer på rad för MODO Hockey. Under helgen handlade det om dubbla möten med Björklöven och i morgon åker MODO Hockey söderut för säsongens sista länsderby mot Timrå IK. ”Först och främst ska det bli spännande och kul. Vi ska kliva in till den här matchen på samma sätt som vi gjorde mot Björklöven. Spela enkelt och smart, spela klart situationerna, både med och utan puck”, säger Magnus Sundquist.


Det blev ett synnerligen trevligt slut på förra veckan för MODO Hockey med två raka trepoängare mot Björklöven. MODO Hockey tog därmed fyra raka segrar (12-0 i poäng) mot Björklöven den här säsongen.

– Tycker det var två fantastiska insatser mot Björklöven. Det var bra i stort sett matcherna igenom, och det var fokus hela tiden. Det vi pratat om under en längre tid satt där och det var härligt att se och känna, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Jag tycker också det var starkt att hantera situationen som vi befann oss i på det sättet. Jag är djupt imponerad över gruppens prestation och agerande. Vi var bra i det defensiva spelet, hade kvicka spelvändningar, och spelade bra i det offensiva spelet.

"Förväntar mig att vi ska tävla"

Segrarna över Björklöven innebar dessutom att MODO Hockey nu säkrat spel i HockeyAllsvenskan 2021/22.

– Självklart är det skönt. Nu kan vi släppa just den pressen. Men det är tre matcher kvar att spela, tre matcher att tävla i, och det förväntar jag mig att vi ska göra, säger Sundquist och fortsätter så här kring att det nu väntar ett nytt derby, länsderby mot Timrå IK som med eftertryck dominerat HockeyAllsvenskan 2020/21.

– Det ska bli spännande, och det ska bli kul. Timrå är sett till hela den här säsongen det klart bästa laget i HockeyAllsvenskan och de kliver in i det kommande slutspelet som favoriter.

"Tror vi har alla möjligheter bjuda upp till fight"

Det är drygt en och en halv vecka sedan MODO Hockey och Timrå IK senast möttes. Då var det Fjällräven Center som var spelplatsen och Timrå IK kunde kvittera ut tre poäng.

– Tycker nog att vi i den första perioden var bättre än Timrå, framför allt så hade vi fler målchanser än dem. Tycker också att vi är med bra i mittperioden men när de gör tvåan i den periodens sista byte så blir det knäckande för oss. I tredje perioden kontrollerar de matchen, dominerar den och vinner till sist fullt välförtjänt, säger Sundquist och fortsätter:

– Men jag tycker att vi visade att vi kan störa dem, och jag tror vi har alla möjligheter att bjuda upp till fight imorgon också.

Vad blir nycklarna?

– Vi ska kliva in till den här matchen på samma sätt som vi gjorde mot Björklöven. Spela enkelt och smart, spela klart situationerna, både med och utan puck. Jag vill se att vi agerar som vi gjorde mot Björklöven, att vi hela tiden värderar situationerna på ett bra sätt.

Läget i truppen?

– Samma spelare som i söndags är tillgängliga. Tommy Enström som skadades i lördags har spelat klart för säsongen. Det är tråkigt för Tommy, och tråkigt för oss. Han har varit mycket bra under min tid här, och han har hela tiden visat vilket hjärta han har för MODO Hockey.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 18:00. Sedan fortsätter avslutningsveckan i HockeyAllsvenskan 2020/21 med hemmamatch mot Tingsryd på fredag innan man tar säsongen i mål med bortamatch mot BIK Karlskoga på söndag.