Hemma
HV71
HV71
Borta
MoDo
MoDo

Joakim Engström inför seriepremiären

11 september 2020 11:00
SDHL

Första matchen i finalserien mot Luleå vann HV71 med 2-3 på bortaplan. Två dagar senare var det dags för match två i Kinnarps Arena, lagen hade värmt på morgonen och laddade för match, men bara timmar innan nedsläpp ställs matchen in och senare hela finalserien. Imorgon är det dags för tävlingsmatch igen då det vankas seriepremiär och det är finalmotståndarna från gångna säsongen Luleå som står för motståndet.


Under försäsongen har laget spelat tre träningsmatcher där två av dom slutat med vinst mot HV71 U16 och senast matchen mot Linköping blev det förlust.

– Vi i tränarstaben har under träningsmatcherna behövt få svar på konstellationer och kemi mellan spelare och det känner vi att vi fått. Jag är nöjd med de matcher vi spelat, oavsett vad det blivit för resultat i matcherna, så har vi spelat en bra ishockey. Tyvärr åkte vi på några skador i sista träningsmatchen mot Linköping och det är väl något man inte vill starta säsongen med. I förlustmatchen mot Linköping tycker jag vi är det bättre laget och kör över dom i all statistik.

Laget satte igång isträningen i början augusti och har lagt mycket fokus på detaljer i sitt spel. Detaljer i försvarsspelet är som vanligt en viktig del att sätta i början av säsongen enligt huvudtränare Joakim Engström.

– Det som varit väldigt positivt är att vi i stort sett har samma lag som förra säsongen vilket betyder att vi mer eller mindre direkt kunnat träna på detaljer i vårt spel. När man pratat med tränare i andra lag så har dom pratat i termer som att sätta en ny spelidé, det behöver inte vi göra, vi gnuggade detaljer i vårt spel redan vecka 2 på is. Detaljerna vi tränat på har varit främst i egen zon, många av de detaljerna har vi också kunnat visa på video med material från förra säsongen som vi sammanställt under sommaren.

Under veckan som lett fram till morgondagens seriepremiär har tränarstaben ägnat mycket tankar och funderingar på hur de ska formera kedjorna med tanke på de skadorna som uppkommit.

– Veckan har varit speciell, vi har tittat på vilka spelare som finns tillgängliga och hur vi bäst formerar dom. Där har jag och Riika fått göra ett jobb. Spelmässiga förberedelser inför matcherna i helgen började vi med under träningen igår och kommer fortsätta med det på träningen ikväll.

I seriepremiären blir det tuffast möjligast motstånd då finalmotståndarna, Luleå, står för motståndet. Dagen efter väntar Modo som laget hade ett par tuffa bataljer mot under föregående säsong.

– Känslan är god, det enda orosmolnet är att vi är lite kort om folk. Men vi kommer köra med det laget vi har och de kan vinna både matchen mot Luleå och Modo. Luleå vet vi om att de är bra, det är inget snack om saken. Matchen mot Modo tror jag blir annorlunda typ av match och vi hade en del strul mot dom under förra säsongen så det kommer bli två tuffa matcher.

Under försäsongen så har laget drabbats av några tuffa skador på nyckelspelare. Hanna Olsson gjorde illa sig i knäet och är borta en längre tid. I senaste matchen mot Linköping så fick Sanni Hakala en smäll mot axeln och Michelle Löwenhielm fick en skada på överkroppen.

– Först och främst är det tråkigt för dom spelarna som är skadade. De är alla såklart duktiga ishockeyspelare men också bra människor att ha i gruppen. Något som gnager mig lite är hur skadorna kom till, senast mot Linköping var det ett par situationer som enligt mig inte var regelrättiga. Men det är tidigt på säsongen, vi ska spela 36 matcher och vi har hellre lite skador nu än att vi får dom under senare delen av säsongen.

HV71 - Luleå lördag 15:00
TV: Sportkanalen

HV71 - Modo söndag 15:00
TV: CMore Play