Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför tisdagens bortamatch

23 november 2020 15:35
Dam

MODO Hockey möter Luleå Hockey/MSSK på tisdag kväll i Coop Norrbotten Arena. Det var knappt en vecka sedan lagen drabbade samman senast. "Jag vill att vi håller kvar i spelet från den första perioden senast och jag vill att vi med ett bredare lag ska spela med en högre press", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matchen.


Det var ett kraftigt decimerat MODO Hockey utan sex ordinarie spelare som tog emot Luleå Hockey senast lagen möttes den 18 november i Fjällräven Center. Efter en bra första period kunde MODO inte stå emot Luleå Hockey/MSSK som gick ifrån i den andra perioden och till sist vann matchen med 1-6.

– Vi svarade på det stora hela för en relativt bra insats med tanke på utgångsläget. De spelare som var med gör en väldigt bra insats och framför allt i den första perioden där vi höll dem på utsidan genom ett bra försvarsspel. I den andra perioden för de ett psykologiskt första mål i perioden där de sedan sköljer över oss innan vi i den tredje perioden studsade tillbaka. Sju av de 16 som spelade går hockeygym, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Vi har nu tagit några extra dagar ledigt och är redo för träning och sedan match på tisdag. Det roliga senast var att några spelare fick "komma ur sitt skal" och blev satta i positioner där de fick leda mer och det var intressant att se.

"Vi ska vara ännu bättre förberedda"

För MODO väntar tre stycken bortamatcher den här veckan som inleds i Luleå på tisdag innan lördag innebär match mot Göteborg och söndag match mot HV71. En betydligt bredare trupp än senast reser norrut på tisdag förmiddag.

– Det vi ska ta med oss är de defensiva saker som vi gör bra, men att vi ska vara ännu bättre förberedda på de stunder i matchen vi kommer vara satta under press. Luleå kommer att straffa oss direkt med snabba omställningar om vi är på hälarna, kommenterar Edlund innan han avslutar:

– Det gäller att brinna för det när läget kommer och få upp vår effekivitet i det offensiva spelet.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Olivia Carlsson och Amada Ahlm kommer inte till spel. Det gör heller inte Lina Ljungblom som är avstängd i ytterligare två matcher.