Hemma
MODO
MODO
Borta
Göteborg
GHC

Björn Edlund inför helgens dubbelmöte mot Göteborg

16 oktober 2020 14:20
Dam

Två matcher på lika många dagar står på schemat för MODO Hockey som ställs mot Göteborg lördag och söndag i Fjällräven Center. Med nära på två veckor sen den senaste matchen är det ett laddat MODO som väntar på nedsläpp. "Det ser jättebra ut i laget inför helgens matcher där jag vill att vi kommer ut starkt direkt från start", kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.


MODO Hockey har på grund av en flyttad bortamatch mot Luleå Hockey/MSSK nu inte spelat match sedan söndag den 4 oktober. Det har gett en unik möjlighet att mitt under säsong både träna och vila.

– Då det inte blev match tränade vi intensivt både på och utanför isen. Sedan hade vi bra återhämtning under fyra dagar innan vi gasat måndag till fredag igen och snabb-repeterat vårt spelsystem, kommenterar MODO Hockeys huvdutränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter sedan skämtsamt:

– I och med det nya omklädningsrummet tycker jag att vi blivit 20-25% bättre direkt. Det syntes på gårdagens träning.

"En okej inledning av säsongen"

Starten av SDHL 2020/2021 har varit bra prestationsmässigt enligt Edlund men där poängen inte kommit i önskad takt. På åtta spelade matcher innehar MODO Hockey sjunde plats i tabellen med 9 inspelade poäng. Göteborg innehar sistaplatsen i ligan för tillfället med en inspelad poäng på nio matcher.

– Det har alltid varit tuffa matcher mot Göteborg då de ligger tätt på motståndarna. Vi gjorde en bra insats mot dem i starten av säsongen där vi vann matchen konfortabelt på bortaplan. I den matchen gjorde vi många bra saker i spelet med och utan puck, sammanfattar Edlund och avslutar:

– Resultatmässigt skulle jag gärna sett att vi haft mer poäng. Vi har spelat tillräckligt bra för det i flera matcher, och varit spelförande, utan att ta poäng. Vi är inte nöjda men tycker att det varit en helt okej inledning av årets säsong.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Nathalie Lidman har varit frånvarande en vecka på grund av sjukdom och hennes medverkan är osäker. Wilma Sundin, Majken Gunnarsson och Tea Lökke Nyberg spelar med juniorlaget i helgen för ökad speltid. Anna Andersson ansluter från juniorerna och kommer att börja bland de sex backarna.

Soffbiljetter och tävling för alla som stöttar

Den här veckan är det Polercentrum som anordnar tävling tillsammans med MODO Hockey. Polercentrum stöttar MODO Hockey och Soffbiljetterna genom att lägga en DITEC® Ceramic Ultra lackbehandling samt en helrekond invändigt av bilen i potten den här veckan. Vinsten har ett värde av 15 000 kr.

Skänker du en Soffbiljett till någon av MODO Hockeys matcher under vecka 42 i SDHL och/eller i HockeyAllsvenskan kan du vara med och tävla. Du mailar svaret på frågan: Vilket år startade MODO Hockey damlag? Du motiverar även varför du ska vinna en lackbehandling av din bil och mailar detta till [email protected]

Soffbiljetter på modo.ebiljett.nu

Mer inför matchen i MODO Channel

Nedsläpp mot Göteborg sker 18:00 på lördag och 11:00 på söndag. Efter söndagens match kommer MODO Channel att sända programmet Eftersnack direkt från studion i Fjällräven Center. Start-tid släpps under helgen, håll utkik i MODO Channel. I övrigt finns följande att ta del av i MODO Channel och MODO Channel Premium inför matchen:

Invigningen av damlagets nya omklädningsrum

Intervju med Mia Waxin

Intervju med Marion Allemoz (Premium)

Damlagets isträning 16/10 (Premium)

Damlagets isträning 15/10 (Premium)

Damlagets isträning 13/10 (Premium)