Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Härlig seger hemma mot Leksand

31 oktober 2020 15:15
Dam

Det blev en grinig avslutning med bara två sekunder kvar av lördagens match hemma mot Leksand i Fjällräven Center, efter att Leksand varit framme och huggit mot MODO Hockeys målvakt Klara Peslarova. MODO vann till slut matchen med 3-1 efter att Lina Ljungblom, Daniela Pejsova och Lore Baudrit gjort MODO Hockeys mål.


MODO Hockey tog sig under lördagen an Leksands IF i Fjällräven Center och den första perioden var spelmässigt en ensidig tillställning där hemmalaget dominerade långa stunder och sköt hela 21 skott på mål. Flera av skotten var dessutom på riktigt bra chanser, bland annat hade Erica Rieder, Jaycee Magwood och Lina Ljungblom var sin jättemöjlighet utan att få in pucken.

Leksand sköt bara fem skott på Klara Peslarova i den första perioden men ett av dem letade sig när Wilma Johansson tog hand om en stolpretur i powerplay och gjorde 0-1 med 11:15 på klockan.

Lina Ljungblom med kvitteringen

MODO fortsatte vara laget som förde spelet även i den andra perioden och under de första 6-7 minuterna av perioden var det många heta chanser för hemmalaget. Till slut fick man också hål på Leksands målvakten då Lina Ljungblom blev helt ren framför mål, fint framspelad av Fia Engström, och kallt lurade hon målvakten och la in 1-1.

Leksand tog sig in i matchen och hade en hel del av spelet under perioden, något som föranledde en time-out av MODO Hockey och efter den jämnades perioden ut.

Pejsova målskytt på nytt

MODO vann skotten i matchen med hela 55-17 och 4:14 in i tredje perioden kom 2-1 när Daniela Pejsova, som även gjorde mål i gårdagens möte med Brynäs, satte pucken efter att hemmalaget haft flera möjligheter på kort tid.

MODO hade spelet och chanserna, men med två minuter kvar fick Leksand chansen att kvittera i powerplay. Det var dock i stället Lore Baudrit som kunde bryta ett uppspel i mittzon och i tom kasse la hon till slut in 3-1 för MODO Hockey.

Med bara två sekunder kvar blev det rejält grinigt bakom MODO Hockeys mål efter att Leksand varit framme och huggit mot Klara Peslarova. Totalt delades det ut sex stycken matchstraff, fyra för MODO och två för Leksand.