Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs besegrande MODO i tät match

30 oktober 2020 22:05
Dam

MODO Hockey förlorade med uddamålet i kvällens möte mot Brynäs IF i SDHL 2020/2021. Matchen slutade 1-2 där MODO Hockeys enda målskytt var Daniela Pejsova. MODO möter nu Leksands IF i Fjällräven Center på lördag med nedsläpp 13:00.


MODO Hockey tog emot Brynäs IF i MODO-hallen på fredag kväll i en match där gästande Brynäs startade starkt och hade de hetare chanserna i den första perioden. Viktorije Svejdova spelade övertygande mellan stolparna och hade även stolpen till hjälp efter en styrning tio minuter in i perioden. Inga mål föll och skotten visade 7-9 efter 20 minuters spel.

Tre mål i den andra perioden

I den andra perioden fick MODO ett gyllene läge att ta ledningen i matchen direkt i inledningen. Men till sist fick målvakten Ellen Jonsson tag i pucken. Det var istället Brynäs som tog ledningen i matchen och de efter 8:04 när Lara Stadler fick vandra in i slottet och skjuta 0-1 i powerplay. Gästerna utökade sedan sin ledning till 0-2 när Jaycee Gebhard bröt sig in och fick förbi en puck vid den första stolpen fram till 0-2.

Men bara 16 sekunder senare kunde MODO reducera när Daniela Pejsova tog hand om en retur och via ett backhandskott sätta 1-2. MODO hade även chans till kvittering på straff, men Mariam El-Mahmadi kunde inte förvalta det läget till ett mål. Skotten var 11-8 i den andra perioden.

Inga mål i den tredje perioden

MODO Hockey gick på jakt efter en kvittering i den tredje perioden. Trots att hemmalaget hade två stycken boxplay skapades flera bra chanser i den tredje perioden. MODO kunde inte få in pucken bakom Jonsson där skotten i den tredje perioden slutade 11-13 och totalt 29-30.

MODO Hockey har omgående chans att studsa tillbaka på vinnarspåret när Leksands IF gästar Fjällräven Center för match på lördag 13:00.