Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Björn Edlund inför helgens hemmamatcher

29 oktober 2020 14:45
Dam

I helgen ställs MODO Hockey mot Brynäs IF på fredag innan Leksands IF står för motståndet på lördag. "Efter en annorlunda uppladdning står vi redo för helgens hemmamatcher och ser fram emot att gå på is igen", kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matcherna.


MODO Hockey har haft en annorlunda uppladdning inför matcherna på hemmaplan i helgen då hela laget testats för Covid-19 och därmed inte samlats, träffats eller tränat sedan förra helgens bortamatcher.

– Efter matcherna i förra helgen där vi mötte Djurgården och Linköping beslutade vi oss för att testa alla ledare och spelare för Covid-19. Idag (torsdag) blir därför första dagen på is. Nu är det positivt att vi var negativa i testet och det är vårt ansvar att inte sprida någon smitta vidare. Nu är vi redo att gå på is igen och ser fram emot matcherna i helgen, kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.

Den förra helgen kan sammanfattas med en neslig uddamålsförlust mot Djurgården på bortaplan innan MODO tog tre poäng efter 0-1 på bortaplan mot Linköping.

– Vi var "inte där" och vi var inte på tå i matchen mot Djurgården. Vår prestation var inte i nivå med de träningar vi hade inför matchen och sen var det klart att det blev en väldigt snöplig förlust där de gör målet med 30 sekunder kvar på klockan, sammanfattar Edlund och fortsätter:

– Efter matchen var det besviket och frustrerat där hela gruppen sen satt tillsammans på söndag och gick igenom en hel del videomaterial. Det var sedan fantastiskt att få vara med om den prestation som följde när vi vann mot Linköping och tog de extra skären, låg på rätt sida och jobbade betydligt bättre över hela banan.

Till MODO Channel

Nu väntar matcher mot Brynäs IF och Leksands IF på hemmaplan i helgen. MODO har mött båda lagen en gång tidigare i SDHL 2020/2021 där första mötet mot Brynäs slutade med förlust (5-3) medan första mötet mot Leksand innebar tre poäng efter 1-2 på bortaplan.

Fredagens match spelas i MODO-hallen med start 19:00 medan lördagens möte sker 13:00 i Fjällräven Center.

Läget i MODO Hockey

Inga skador eller sjukdomar i MODO Hockey som förväntas ställa upp med ordinarie lag.

Stötta med Soffbiljetter till helgens matcher

Oktober månad ut gäller fortsatt endast 50 personer som får vara på läktarplats i Fjällräven Center, men det går utmärkt att stötta genom att köpa Soffbiljetter. Via modo.ebiljett.nu och Swish kan du visa ditt stöd och engagemang inför matcherna i SDHL och HockeyAllsvenskan. I helgen spelar båda representationslagen dessutom två matcher var! Tack till alla som stöttar MODO Hockey!