Hemma
MODO
MODO
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Björn Edlund inför mötet mot Luleå Hockey/MSSK

17 november 2020 16:00
Dam

På onsdag kväll tar MODO Hockey emot Luleå Hockey/MSSK hemma i Fjällräven Center där matchen startar 19:30. Örnsköldsvik har regnbågsvecka och MODO Hockey är del av manifestationen där matchen i SDHL kommer att gå i regnbågstema.


MODO Hockey kommer från en seger efter straffar samt en förlust i de senaste matcherna den gångna helgen. Mötet mot AIK slutade 2-3 efter straffar medan matchen dagens efter slutade 5-3 mot SDE.

– Vi gjorde en jättebra match mot AIK och spelade bra där vi har två backar som annonserar på forwardspostioner. Laginsatsen var i stort sett klanderfri där vi för spelet och vinner matchen rättvist, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– I mötet mot SDE borde vi kanske gjort 4-5 mål i den första perioden. Första halvan av matchen var riktigt bra spel från vår sida där deras målvakt gör monsterräddningar och jag tycker vi borde haft ett större överläge med oss. Det blev sedan mycket special teams och med vår nu tunna trupp blev det jobbigt att spela mycket försvarsspel där vi heller inte förvaltar ett fem mot tre-läge. Sen lägger vi fokus på fel saker och det är så hockeyn kan vara där vi ska lära oss att fokusera på det vi kan påverka.

"Jobba stenhårt i 60 minuter"

Nu väntar säsongens första möte mot Luleå Hockey/MSSK då den första matchen flyttats till ett senare datum. Luleå toppar tabellen i SDHL och gör det med 40 inspelade poäng på 16 spelade matcher med endast två förluster på kontot. MODO Hockey ligger inför matchen på en sjätteplats i tabellen med 23 inspelade poäng.

– Det här blir en spännande uppgift där även Luleå har varit något decimerade en tid och säkerligen har spelsugna spelare. Vi förväntar oss en stenhård batalj där vi kommer behöva jobba stenhårt i 60 minuter för att krympa ytyorna för dem. Sen måste vi även våga spela ut anfallsmässigt och sätta chanserna som vi skapar, avslutar Edlund.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Lore Baudrit är åter från avstängning. Avstängda är däremot Jaycee Magwood och Lina Ljugblom och osäker för spel i matchen är Josefine Biseth Engmann och Paula Bergström som uppvisat förkylningssymtom och därmed testats. Olivia Carlsson är tillbaka i träning efter att ha missat lördagens match.

Regnbågstema på matchen

I matcherna på hemmaplan under vecka 47 kommer MODO Hockey att spela i armbindlar som går i regnbågens färger och temat för matchen kommer givetvis vara regnbågsinspirerat. Till matchen kan man i vanlig ordning stötta MODO Hockey med köp av Soffbiljetter via modo.ebiljett.nu där del av överskottet från dessa matcher skänks till RFSL.

Soffbiljetter via modo.ebiljett.nu

Till matchen har MODO Hockey även tagit fram speciella souvenirer i regnbågens färger där en mössa, en t-shirt och en halsduk nu finns både via modohockeyshop.se samt i shoppen på Fjällräven Center!