Hemma
Göteborg
GHC
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför helgens bortamatcher

27 november 2020 09:40
Dam

MODO Hockey reser söderut i helgen för att på lördag möta Göteborg HC innan söndag betyder bortamatch mot HV71. Skade- och sjukdomsläget har ljusnat i truppen och huvudtränare Björn Edlund ser fram emot helgen. "Äntligen har vi ordinarie trupp att tillgå", kommenterar Edlund till MODO Channel inför avresa.


MODO Hockey kommer senast från förlust i mötet mot Luleå Hockey/MSSK på bortaplan i onsdags. För andra gången på kort tid möttes lagen där matchen i Luleå slutade 3-0 till hemmalaget.

– Tyvärr svarade vi för en sämre prestation i den matchen i jämförelse med mötet på hemmaplan. Vi tog fyra dagar ledigt inför matchen där vi hade problem med sjukdom i laget och ville vara säker på att få bort all eventuell spridning. Tester gjordes och alla kom tillbaka negativt, men vi ville ändå hålla spelarna ifrån varandra, berättar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Nu gjorde det att vi endast tränat ihop på is en gång och var verkligen inte på tå i matchen. Möter man ett så bra lag som Luleå är så får man färre målchanser än annars och då gäller det också att ta tillvara på dem, vilket vi inte heller gjorde senast.

"Gäller att vårda pucken"

Nu väntar dubbla bortamatcher i helgen när match mot Göteborg står på schemat lördag innan möte mot HV71 väntar på söndag. MODO Hockey har mött Göteborg tre gång tidigare med idel segrar och nu väntar sista mötet för SDHL 2020/2021 medan MODO och HV71 drabbat samman en gång tidigare där HV71 vann med 3-1 i Jönköping.

– Inför lördagens match förväntar vi oss ett tufft motstånd. Det har varit jobbigt att spela de tidigare matcherna, men vi vet även att vi kommer spela en match där vi har mer puck och då gäller det även att vårda pucken och ta tillvara på den förväntade matchbilden, avslutar Edlund.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Skade- och sjukdomsläget har förbättrats där Lina Ljunblom är avstängd i matchen mot Göteborg men åter spelklar till söndagens match. I övrigt reser MODO Hockey med ordinarie trupp.