Hemma
MODO
MODO
Borta
SDE
SDE

MODO segrar 5-2 mot SDE

14 februari 2021 16:09
Dam

Det var MODO Hockeys tredje match i SDHL på lika många dagar där de kvällen innan förlorade 3-0 mot SDE. Under söndagseftermiddagen visade ett revanschsuget MODO Hockey att de hade vad som krävdes för en 5-2 seger och ett bra avslut på helgens matcher i SDHL där de kammat hem 6 av 9 poäng.


Det blev en annorlunda hemmamatch för MODO då den spelades i bortaarena men MODO Hockey visade tidigt att de var där för att vinna och satte direkt press på SDE vilket resulterade i 1-0 bara 4 minuter in när Josefin Biseth Engman stänkte in pucken på en retur.

Det blev fler chanser för hemmalaget när SDE drog på sig en utvisning tre minuter senare, tyvärr blev det inget ytterligare mål. SDE började komma igång mer och mer under perioden och när det var deras tur att spela powerplay så lyckades de kvittera 1-1 efter 13:07.

Resterande del av perioden så gick spelet fram och tillbaka utan att något av lagen lyckades få till tillräckligt farliga målchanser. Men i sista tre minuterna fick MODO Hockey chansen igen på powerplay och satte ordentlig press på SDE som drog på sig ännu en utvisning. Då fick hemmalaget utdelning när Anna Andersson sköt in 2-1 med 4 sekunder kvar på klockan, assisterad av Erica Reider och Sofia Engström.

Perioden slutade med 12-7 i skott på mål.

MODO tar kontrollen över spelet

MODO Hockey börjar perioden starkt med ett jätteläge och biter sig sedan fast i SDE:s zon utan att få till de där riktigt farliga målchanserna. Efter MODO-offensiven så kontrar SDE och lyckas kvittera 2-2 efter tre minuter då Leanne Ganney styr in pucken i mål. Efter kvitteringen går spelet fram och tillbaka men inget av lagen får till tillräckligt bra avslut på anfallen. MODO Hockey visar sig starkast och tar åter ledningen 12 minuter in när Olivia Carlsson skjuter in 3-2 med ett skott från sidan som studsar in via SDE:s målvakt. MODO Hockey har på slutet av perioden ett långt anfall där SDE får en utvisning och det dröjer inte länge innan MODO Hockey utökar sin ledning till 4-2 när Jaycee Magwood gör sitt andra mål för matchen med mindre än en minut kvar på klockan.

Perioden slutade med 7-8 i skott på mål.

Ingen chans för SDE att komma tillbaka

Perioden börjar med att SDE försöker reducera och de får en bra chans när MODO Hockeys Josefin Biseth Engman får en utvisning. Hemmalaget är starka i boxplay får snabbt ut pucken ur egen zon och SDE får inga bra chanser till den efterlängtade reduceringen. Direkt efter blir det MODO Hockeys tur att spela powerplay vilket inte heller resulterar i något mål.

Med 8 minuter kvar av perioden får SDE powerplay igen men MODO Hockey håller tätt och behåller ledningen. Efter att MODO är fulltaliga sätter de ordentligt tryck på SDE och bortalaget får inga bra chanser till reducering. SDE väljer att plocka ut målvakten med nästan 4 minuter kvar i ett försök att reducera MODOs tvåmålsledning men det blir istället hemmalaget som utökar sin ledning när Lina Ljungblom kan peta in 5-2 i tom kasse vilket också blir slutresultatet.

MODO Hockey segrar med 5-2 och hämtar hem 6 av 9 poäng efter helgens matcher.