Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

MODO tog revansch - besegrade HV71

10 januari 2021 17:43
Dam

Efter 1-3 igår mot HV71 så var MODO Hockey på revanschjakt mot samma motstånd idag. Det lyckades man med. ”Vi ska vara glada och nöjda över att vår insats idag bär frukt”, säger Björn Edlund efter 6-3.


MODO Hockey fortsätter visa fin form i SDHL. Idag kom den fjärde segern på fem matcher när man i Fjällräven Center besegrade HV71 med 6-3. MODO Hockey fick en kanonstart idag och gick fram till 3-0 efter mindre än 16 minuters spel.

– Skönt att få utdelning. Det är vi förtjänt av, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Läser man statistiken från den här matchen, tänker främst på skottstatistiken, så kan man tro att vår seger är en stöld. Men så är det absolut inte. Visst, HV71 har mängder av avslut men de allra flesta av dem är utifrån. Vi är starka i spelet utan puck idag. Det är en av speldetaljerna som är bättre jämfört med igår.

"Väldigt nöjd med vår insats idag"

Maja Grundström gånger två och Marion Allemoz var spelarna som såg till att MODO Hockey gick fram till tremålsledningen. Efter det målet tog gästerna timeout och bytte målvakt. De fick också energi av ett reduceringsmål innan första perioden var över. Mittperioden slutade sedan målmässigt oavgjort, 2-2 och MODO Hockeys mål gjordes av Lore Baudrit och Lina Ljungblom. Tidigt i tredje perioden gjorde Jaycee Magwood 6-3.

– Sedan tycker jag att vi spelar hem segern på ett bra sätt. Jag är överhuvudtaget väldigt nöjd med vår insats idag. Vi är kompaktare idag och lyckas också få till snabba omställningar, säger Edlund.

Nästa match för MODO Hockey i SDHL är på onsdag när SDE gästar.