Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

Förlust mot HV71 - möjlighet till snabb revansch

9 januari 2021 16:21
Dam

Efter tre raka segrar så blev det idag förlust i SDHL för MODO Hockey i hemmamatchen mot HV71. Gästerna vann med 3-1. ”Vi måste bli effektivare när lägen dyker upp. Det som är positivt är att vi får möjligheten till snabb revansch när vi möts imorgon igen”, säger Björn Edlund.


MODO Hockey lyckades inte heller i säsongens tredje försök besegra HV71. MODO Hockey har tidigare under säsongen förlorat två jämna matcher nere i Jönköping och den historien upprepade sig idag.

– Vi hamnar i tvåmålsunderläge i första perioden och det tycker jag är orättvist. Tycker att vi i den perioden är bättre än HV71. Vi har bättre intensitet och driv men det är de som gör målen. Det jag inte är nöjd med i första perioden är vårt spel i power play där vi tyvärr blir alldeles för avvaktande. Vi tar inte några initiativ utan tror att allting ska lösa sig av sig själv, säger Björn Edlund.

"Vi trycker inte dit pucken och det blir avörande"

I andra perioden var det gästerna som hade hand om taktpinnen. Långa stunder blev MODO Hockey tillbakatryckta.

– Vi åker på några långa anfall emot oss och då blir det tufft. Men när vi kommer upp i anfallszonen så skapar vi flera fina lägen men vi trycker inte dit pucken och det blir tyvärr avgörande idag. Vi måste bli effektivare i avslutsmomentet, säger Edlund som i slutperioden vaskade om lite i formationerna.

– Inledningsvis så av det inte mycket men efterhand så fick vi betalt för det. Jag tycker vi gör ett ärligt försök att komma ikapp men nu räckte det inte mer än till en reducering.

"Vi ska gasa imorgon"

MODO Hockeys mål gjordes av lagkaptenen Olivia Carlsson. Därmed så fick MODO Hockey se sin segersvit stanna vid tre matcher. Men redan imorgon så har man möjligheten till snabb revansch när man återigen möter HV71.

– Vi ska gasa imorgon. Vi vet vad vi måste göra bättre och det ska bli intressant att se vad som händer, avslutar Edlund.

Matchen imorgon har nedsläpp 15:00.