Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Inför MODO Hockey - Brynäs

22 januari 2021 09:09
Dam

MODO Hockey har lagt ”stölden i Linköping” bakom sig och är nu redo för match mot topplaget Brynäs IF – en motståndare som MODO Hockey besegrade senast man möttes. ”Det här ser vi fram emot. Vi ska tävla om varje puck, och den irritation och frustration som vi har från förra helgen ska vi omvandla till energi”, säger Björn Edlund.


Hemmamatcher fredag och lördag väntar MODO Hockey i SDHL. Skyttishallen står som värd för kvällens match mot Brynäs och imorgon när Leksand står för motståndet är det Fjällräven Center som gäller. MODO Hockey har under en längre period presterat bra i SDHL och förra helgens poängutdelning motsvarade inte alls prestationen.

– Jag är fortfarande irriterad över att det bara blir två poäng. Det spel som vi presterar under de avslutande fyra perioderna, en mot Djurgården och tre mot Linköping är värda så mycket bättre, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Vi ska inte tycka synd om oss själva, vi ska inte känna att vi blir orättvist behandlade. Men vi kan konstatera att det händer saker som man inte kan acceptera. Mot Djurgården får vi ett mål i baken sedan de kört in målvakt och spelare i buren, mot Linköping så blundas det för spelförstörande moment, man kan inte heller acceptera sådana saker.

"Omvandla till energi"

Det märks klart och tydligt att det finns en irritation och frustration hos Edlund – och den finns också hos spelartruppen.

– Den ska vi ta med in i kvällens match, och vi ska omvandla den till energi. Vi har haft en bra träningsvecka och vi är laddade för att ta revansch. Vi ska göra det genom att vara konsekventa i vårt arbete, upprepa vår prestation, och nu också se till att skaffa oss utdelning i det offensiva spelet, säger Edlund.

"Ser fram emot kvällens batalj"

Det har varit tuffa matcher mellan MODO Hockey och Brynäs tidigare under säsongen. De två första vann Brynäs med 5-3 respektive 2-1, men senast blev det seger för MODO Hockey med 6-5.

– Brynäs är ett bra lag. Men det är vi också. Ska bli intressant att möta dem och vi ser verkligen fram emot kvällens batalj. De kommer garanterat att tävla om varje puck, men vi ska se till att tävla ännu mer, och ännu hårdare.

Läget i laget?

– Det är bra, inte några konstigheter alls.

Kvällens match har nedsläpp kl 19:00 och imorgon gäller kl 13:00.