Hemma
Linköping
LHC
Borta
MODO
MODO

Förlust i nyckelmatchen

17 januari 2021 17:41
Dam

Det började bra för MODO Hockey i dagens nyckelmatch i SDHL mot Linköping. Men det slutade i moll sedan hemmalaget vänt och plockat hem tre poäng. ”Det är tråkigt att förlora. Självklart. Men vi gör en riktigt bra prestation idag, riktigt, riktigt bra”, säger Björn Edlund efter 1-3 mot Linköping.


MODO Hockey på plats nummer sex i SDHL-tabellen har under veckoslutet jagat närkontakt med lagen närmast ovanför sig i tabellen. Igår plockade man in poäng genom att vinna mot Djurgården men idag gick det inte lika bra borta mot Linköping – även om det startade på bästa sätt. Redan efter 1:44 fick MODO Hockey chansen i power play och det tog endast sex sekunder att utnyttja möjligheten när Lina Ljungblom hittade rätt.

– Det är precis en start man vill ha - och det är också välförtjänt tycker jag, säger Björn Edlund som sedan fick se Linköping kvittera strax innan åtta minuter hade spelats.

"Vår prestation idag ska slå deras prestation"

Drygt 12 minuter in i mittperioden tog Linköping ledningen och det skulle visa sig bli det matchavgörande målet. Visserligen skrevs slutresultatet till 3-1 efter att hemmalaget också gjort mål i tom bur åtta sekunder från slutsignalen.

– Vår prestation idag ska slå deras prestation. Men ibland kan det bli så här, tyvärr. Självklart är man extra besviken att bli utan poäng när vi presterar på den här nivån, säger Edlund och fortsätter:

– Vi skulle gjort fler mål. Så är det. Men det studsar inte riktigt vår väg. När det inte gör det så jobbar vi ännu hårdare, vi försöker skapa situationer genom att lägga mycket puck mot mål. Men det vill sig inte riktigt.

"Alla chippar in"

Det är helt klart att Edlund har blandade känslor. Det är besvikelse över noll poäng men ändå stolthet över prestationen.

– Vi är bättre än Linköping idag. Den stora matchvinnaren för dem är deras målvakt. Någonting annat kan man inte säga. Jag tycker det är kul att se hur hela vårt lag chippar in idag, alla är med och bidrar. När det är så är vi tuffa att spela mot och just det ska vi bygga vidare på, säger Edlund som nu också kan konstatera att två poäng från den här helgen gör det svårt att avancera i tabellen:

– Det har varit en extra krydda för oss. Men att läget nu är som det är tar inte udden av någonting. Vi ska fortsätta utvecklas stadig takt, avslutar Edlund.