Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Hattrick när Leksand besegrades

23 januari 2021 15:20
Dam

Det blev seger för MODO Hockey i dagens SDHL-match hemma mot Leksand. Segersiffrorna skrevs till 5-1 efter tre mål av Jaycee Magwood och bra målvaktsspel av Viktorije Svejdova. ”Den korta sammanfattningen från den här dagen är att jag är glad men inte nöjd”, säger Björn Edlund.


MODO Hockey tog revansch idag efter gårdagsförlusten mot Brynäs. När man mötte Leksand så blev det tre poäng eter 5-1.

– Jämfört med igår så är det ett steg uppåt sett till prestation. Men det finns mer att ta. Jag tycker att vi i det offensiva spelet blir alldeles för runda. Vi måste spela mer rakt, attackera på ett bättre sätt, säger Björn Edlund.

"Det är häftigt med hattrick"

MODO Hockey skaffade sig en tvåmålsledning i den första perioden – och båda gångerna var det Jaycee Magwood som gjorde mål. I mittperioden skrev också Marion Allemoz in sig i målprotokollet med ett distinkt avslut i friläge. Magwood blev sedan tremålsskytt – eller hattrick om ni så vill – när hon åtta minuter in i slutperioden gjorde mål i numerärt underläge.

– Det är häftigt med hattrick och Magwood är en bra målskytt, berömmer Edlund.

"Skulle vilja se mer start och stopp"

Leksand reducerade i power play innan Lina Ljungblom spikade slutresultatet 5-1 med mål i tom bur.

– Vi tar en komfortabel seger, i det stora hela har vi kontroll på matchen. Men jag tycker inte riktigt att vi kommer upp i nivå, det saknas lite intensitet. Jag skulle vilja se lite mer start och stopp istället för de svängar vi nu tar. Segern är rättvis men det finns mer att hämta, säger Edlund.

"Ännu en storstilad insats"

Tremålsskytten Magwood är redan nämnd. En annan som svarar för en storstilad insats är Viktorije Svejdova i kassen.

– Hon var riktigt vass igår och följer upp det med ännu en storstilad insats idag. Det är riktigt kul att se, säger Edlund som kunde konstatera att Svejdova kom upp i totalt 37 räddningar idag.

– Jag vill också plussa för Erica Rieder som gör en jättebra match rakt igenom, avslutar Edlund.

MODO Hockeys kommande SDHL-matcher spelas fredag och lördag kommande vecka, borta mot AIK respektive SDE.