Hemma
HV71
HV71
Borta
MODO
MODO

Inför HV71 - MODO Hockey

2 mars 2021 11:30
Dam SM-slutspel

MODO Hockey förlorade den första matchen i SM-kvartsfinalserien mot HV71 i sudden death. Nu flyttar matchserien till Jönköping och i morgon är det ”vinna eller försvinna” för MODO Hockey. ”Vi känner stor optimism inför fortsättningen. Tycker att vi i matchen igår bevisar för oss själva att vi är med och tävlar på samma villkor. Vi vet vilken nivå och insats som krävs, och vad vi måste göra lite bättre”, säger Björn Edlund.


Den första matchen i SM-kvartsfinalserien mellan MODO Hockey och HV71 blev en riktig rysare. Efter tre perioders spel var ställningen 3-3 och sudden death fick avgöra och 10:41 in i densamma så avgjorde HV71.

– Enkelt sammanfattat kan man säga att det studsade deras väg. Vi hade våra chanser att avgöra men tog dem inte, men vi visade att vi är med, säger Björn Edlund och fortsätter mer detaljerat om matchen:

– Tycker att vi inledde lite på hälarna, krävdes några byten och ett mål i baken för att vi skulle bli mer framåtlutade. Andra perioden är riktigt, riktigt bra från vår sida och i tredje är det jämnt, det är bra målvaktsspel rakt igenom. I fjärde perioden tycker jag att HV71 är lite starkare än oss, de skapade fler långa anfall, men det till trots så har vi lägen att avgöra, bara minuter innan avgörandet faller så är vi centimetrar från att avgå med segern.

"Pusha oss ytterligare"

Det är självklart tufft att förlora en match i sudden death. Men Edlund känner optimism inför fortsättningen.

– Helt klart. Vi visar att vi är där, att vi är med och tävlar. Det ska bli intressant att spela i Jönköping. Vi vet vilken nivå och insats som krävs från vår sida. Vi ska göra det igen, och också lite mer, pusha oss ytterligare, säger Edlund.

Vad känner du att ni främst kan förbättra?

– Det finns några detaljer som vi pratat om. Utan att nämna allting så önskar jag lite mer kyla i avsluten. Vi måste balansera bättre med att gå på rus och att vara kylig. Jag vill också se mer dominans framför de båda målen, att vi kort och gott vinner fler kamper.

Det märks klart och tydligt att Edlund är positiv, och att han känner att det finns alla möjligheter att vända runt den här matchserien.

– Tror någon att det här är avgjort så tror de fel. Det är mycket kvar att spela, säger Edlund och kommer in på målen i gårdagens match.

– Förutom det avgörande målet så är det våra egna små misstag som låg till grund för att HV71 gör mål. Vi skapar våra mål på ett annat sätt, och det är också någonting vi tar med oss in i returmatchen. Det är små saker som ska göra att det här vänder över till vår fördel.

Laguppställning i morgon?

– Laget kommer att vara detsamma som i första matchen.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 19:00 och spelplats är Husqvarna garden. Matchen sänds på Sportkanalen och C More.