Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Publikfest när MoDo besegrade Västervik

29 september 2021 22:40
MATCHRAPPORT

Vilken underbar kväll i Hägglunds Arena. Inramning, utdelning framåt, hållen nolla – och säsongens tre första poäng. Det blev 4–0 till MoDo i returen hemma mot Västervik.


Den 29 september i kalendern innebar slopade restriktioner på läktarplats och för första gången på 567 dagar fick MoDo Hockey öppna portarna på vid gavel igen. 3088 personer hade löst biljett till hemmapremiären mot Västervik men stundtals kändes det som det tredubbla. Minst.

Med publiken i ryggen fick hemmalaget också en pangstart när Sebastian Ohlsson först vann pucken vid offensiv blålinje och Tanner MacMaster sedan dribblade sig in framför mål och överlitade Henrik Lundberg i Västerviks kasse med en backhand. 1.38 satt pucken i nät.

Det var ett vackert mål som inte var det sista för MoDo i perioden.

Bara två minuter senare small det nämligen igen när Mikkel Aagaard, förra säsongens skyttekung, dök upp framför kassen och skickade in 2–0.

MoDo fortsatte att trumma på men kom spelmässigt av sig en aning ju längre perioden led, och det fortsatte en bit in i andra perioden. Längst bak stod dock Isak Wallin och var säkerheten själv, inte bara under den sekvensen utan i matchen i stort.

En bit in i andra perioden kom också 3–0 och än en gång var det Aagaard som nätade. I en spelvändning kom MoDo två mot en och Filip Sveningsson serverade en macka till sin danske kedjekamrat som än en gång överlistade motståndarnas burväktare.

I tredje perioden hade hemmalaget sedan relativt bra kontroll på saker och ting och när det väl hettade till så var nämnde Wallin en stark sista utpost. Filip Sveningsson avrundade målskyttet cirka fyra minuter från slutsignalen, med Aagaard som framspelare, och fastställde slutresultatet 4–0.

Allt som allt en magisk afton i Hägglunds Arena, där MoDo stod som segrare!

På fredag är det dags igen. Kristianstad kommer på besök. Ta chansen och upplev stämningen på plats – köp biljetter på modo.ebiljett.nu eller boka bord i restaurangen på den här länken.

Missa inte sändningen av Eftersnack i MoDo Channel Premium, där vi snackade ner matchen i studion och Karlin, MacMaster, Aagaard och Wallin gästade intervjumikrofonen.