Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Chans till revansch – Karlin inför hemmapremiären

29 september 2021 12:00
INFÖR MATCH

MoDo Hockey föll borta mot Västervik i premiärmatchen förra fredagen.

Nu skriver vi onsdag den 29 september, en dag då publiktaket plockas bort i arenorna och herrlaget har hemmapremiär – mot just Västervik.

"Det finns enorm revanschlust", säger huvudtränare Mattias Karlin.


Mötet i fredags stod 2–2 en bit in i tredje perioden och MoDo trummade då på för en ledningspuck – men istället blev det en kalldusch när Västervik satte 3–2. Västervik vann till slut med 5–2, ett resultat som möjligen inte speglar matchbilden.

– Jag var inte glad direkt matchen, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Det är man aldrig efter en förlust. Förluster kan vara på olika sätt. Det jag kan säga om matchen i fredags är att när vi kikat på den i efterhand, och också kollat statistiken, så är det bättre än vi kände direkt efter slutsignal. Men någonstans är slutsummeringen att vi slängde i väg poängen.

Mattias Karlin menar att MoDo bjöd på tre av Västerviks fem mål i matchen (och det femte kom i tom bur).

– Gör man det är det svårt att vinna matcher. Samtidigt har vi enormt många bra lägen i det offensiva spelet, lägen vi inte tar hand om. Så kan det bli ibland, men i långa loppet håller det inte.

– Nu avgjordes matchen i tredje perioden, en period som i grunden är vår, och det är inte logiskt att vi kommer från matchen tomhänt. Vi slängde i väg poängen och det gör att det inför den här kvällen finns en enorm revanschlust. Vi vill göra en bra insats ikväll – och vi vill vinna tre poäng, säger Mattias Karlin.

Gällande truppen så kan vi återigen berätta att målvakten Marcus Nygren, som varit utlånad till Arlanda, har hämtats hem och backar upp Isak Wallin i kvällens match. Tex Williamsson vilar.

Sist, men inte minst: För första gången på 567 (!) dagar får vi spela helt utan restriktioner på läktarna och publikprognosen pekar mot att ungefär 3 000 personer kommer att besöka Hägglunds Arena under kvällens match.

Som vi har längtat!