Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Kristianstad
KIK

MoDo tog andra raka på hemmaplan

1 oktober 2021 21:35
Matchrapport

MoDo Hockey tog andra raka segern när man ikväll i Hägglunds Arena besegrade Kristianstads IK. Efter en målfest i inledningsperioden skrevs segersiffrorna till slut till 5-3.

— Vi är nöjda med sista 20 minuterna, och med tanke på hur vi genomförde första två perioderna tycker jag det är starkt att vi kommer tillbaka på det sätt vi gör, säger Mattias Karlin.


Det var målrikt inledningsvis i Hägglunds Arena ikväll. Redan efter drygt tre minuters spel tog gästande Kristianstads IK ledningen sedan man utnyttjat ett två mot ett-läge. MoDo Hockey replikerade dock omgående när Tanner MacMaster högg på en retur efter Daniel Sylwanders avslut. När MoDo Hockey drygt 13 minuter in i inledningsperioden var det efter ett liknande mål, Filip Sveningsson skör och Mikkel Aagaard högg på returen. Theo Jacobsson gjorde sedan sitt första mål i dessa sammanhang när hans skott via en klubba gick i en bana in i nät. Kristianstads IK reducerade sedan när endast åtta sekunder återstod i första perioden sedan man förvaltat ett power play.

— Tycker inte vi förtjänade att vara i ledning efter den första perioden, eller rättare sagt förtjänade vi inte de tre målen. Vi låg fel i banan. Vi visste att Kristianstad ville få ned pucken djupt på oss, och vi gjorde det inte svårt för dem, säger Mattias Karlin.

"Supernöjd med hur vi genomför slutperioden"

I mittperioden skaffade sig MoDo Hockey en tvåmålsledning efter en fin individuell prestation av Riley Woods. Bara några minuter senare reducerade dock Kristianstad.

— Vi är väldigt missnöjda med de 40 inledande minuterna. Tycker att Kristianstad är hetare än oss. Vi blir stillastående, säger Karlin som var betydligt mer nöjd med hur MoDo Hockey genomförde slutperioden. En period som MoDo Hockey vann med 1-0 sedan Erik Jinesjö Karlsson skickat in pucken i tom målbur och fastställt slutresultatet till 5-3.

— Vi är supernöjd med hur vi genomför slutperioden. Vi kontrollerar matchen. Vi har fart och alla tar ansvar, säger Karlin.

MoDo Hockey kunde därmed kvittera ut andra raka trepoängaren, den andra raka hemma i Hägglunds Arena.

— Det är mycket starkt att vinna den här matchen med tanke på hur missnöjd vi är med de inledande 40 minuterna. Tycker det är kul att se hur vi tar tag i det i tredje perioden. Det visar karaktär, och de visar vad vi kan, avslutar Karlin.

För MoDo Hockey väntar kommande vecka två bortamatcher i HockeyAllsvenskan, på onsdag Tingsryd, och på fredag returmöte med Kristianstad. Nästa hemmamatch är onsdag 13 oktober när HV71 gästar Hägglunds Arena.