Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Kristianstad
KIK

Karlin inför andra raka hemmamatchen: "Vill hitta jämnheten"

30 september 2021 18:02

Med 4–0 i bagaget från hemmapremiären kliver MoDos herrar in på Hägglunds Arenas is på fredagskvällen, när Kristianstad kommer på besök.

– Det är bara att nöta på och hitta jämnheten, säger huvudtränaren Mattias Karlin.


Ja, det blev en solklar 4–0–seger på onsdagskvällen, när restriktionerna släppte och 3088 åskådare hjälpte till att skapa en riktigt fin hockeyfest i Hägglunds Arena.

MoDo fick en pangstart med mål redan innan två minuter hade passerat och 2–0 ett par minuter senare.

– Jag tycker att vi håller i det på ett bra sätt de första tio minuterna, där vi styr och ställer ganska mycket. Vi är jättenöjda med den starten. Sedan tappar vi skärpan lite och spelar lite svårt, gör saker svårare än vad situationerna kräver, vilket gör att Västervik vinner puckar och kommer in i matchen lite, säger Mattias Karlin.

Någon omedelbar bättring blev det inte efter pausvilan, men tids nog kom 3–0 och sakta men säkert kuggade saker och ting i. I slutänden blev det också en relativt komfortabel 4–0–seger.

– Vi slappnade av lite på slutet och gjorde inte jobbet ordentligt, men samtidigt ledde vi med 4–0 då också. Det var lite svajigt, men på det stora hela var vi nöjda, framför allt med att vi kunde hålla nollan. Fantastiskt kul för Isak (Wallin).

På något vis måste det vara ganska skönt att gå från en 4–0–seger och samtidigt ha saker att jobba med?

– Det är klart att man vill vara bra i 60 minuter, men som ledare måste man också förstå att det är väldigt tidigt på säsongen nu. Vi kom upp i nivå i 30 minuter och sedan var det lite svajigt här och där, men det är bara att nöta på och hitta jämnheten.

Under torsdagens ispass slipade laget på det som hann slipas på inför nästa uppgift hemma mot Kristianstad.

– En åka–av–sig–träning för att göra sig klar till fredagsmatchen, man hinner inte nöta så mycket när det är så tätt inpå. Men självklart diskuterar vi och tittar på video, både på saker som vi var väldigt nöjda med och grejer som vi behöver ta tag i, säger Mattias Karlin.

Hur ser du på Kristianstads IK?

– Ett lag med väldigt åkstarka spelare. De spelar också en fysisk hockey. Det är väl främst de sakerna som sticker ut i kombination med att de jobbar väldigt hårt. Kristianstad kanske inte har de skickligaste spelarna rakt igenom - men de visar alltid hjärta.

Viktigt för er?

– Vi måste hålla ihop laget. Se till att vi har bra tryck i hemgångarna, kväva ned dem. Då är mycket vunnet. Sedan är som alltid power play och box play nycklar.

Onsdagen blev en riktig hockeyfest och fredagen har alla ingredienser för att bli det också. Fredagkväll, hockey utan restriktioner och efterfest med Riff Raff Ruff i entréhallen och Guldbaren efter slutsignalen.

Kom och ta plats i gemenskapen du med! Köp biljetter på modo.ebiljett.nu eller boka bord i Restaurang Victory här.