Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Förlust hemma mot serieledarna: "Gör vår bästa match"

13 oktober 2021 21:51
Matchrapport

MoDo spelade jämnt med serieledande HV71 över tre perioder. Men gästerna fick sista ordet med bara 25 sekunder kvar och vann med matchen med 2–3.

– Det känns extremt surt. Vi gör vår bästa match under säsongen, säger Daniel Sylwander efter matchen.


Det var en fartfylld inledning på den första perioden. Publiken hade knappt hunnit slå sig ned innan MoDo:s nummer 19, Erik Karlsson hade gett 1–0 till hemmalaget efter ett fint MoDo anfall.

Dessvärre för MoDo:s del blev inte ledningen långvarig. Knappa två minuter efter 1–0 målet kunde HV71 kvittera matchen för att sedan även ta ledningen med 1–2 bara fem minuter in i den första perioden. Det efter en individuell prestation av HV71:s Jonathan Davidsson.

Perioden fortsatte att bjuda på målchanser åt båda hållen även om det inte blev några fler mål i den första perioden. Jönköpingslaget hade en styrning i stolpen och MoDo ett friläge som inte träffade inte mål.

I de första fem minuterna av matchen bjöds publiken på tre mål. Efter fem minuters spel i den andra perioden hade MoDo dragit på sig en utvisning följt av tre raka HV71 utvisningar. De serieledande gästerna fortsatte vara 100-procentiga i sitt boxplay.

MoDo såg piggare ut i den andra perioden och gästerna kom inte upp i det tempo som laget höll i den första perioden. MoDo var närmare en kvittering än vad HV71 var ett 1–3 mål i en mållös andra period men dessvärre drog hemmalaget på sig onödiga utvisningar i slutet av perioden.

HV71 fick inleda den tredje perioden i powerplay men gästerna lyckades inte få hål på Henrik Tikkanen i MoDokassen. Efter gästernas powerplay var det MoDo som stora stunder förde spelet i jakt på en kvittering. 12 minuter in i slutperioden kom 2–2 målet genom MoDo:s nummer 26, Emil Wahlberg.

– Det var kul att göra mål igen, det var ett tag sen sist även om det just nu inte känns så bra såhär direkt efter slutresultatet, konstaterar Emil Wahlberg.

Efter kviteringspucken hade MoDo bud på ett segermål och matchen såg länge ut att gå till en förlägning. Men med bara 25 sekunder kvar av matchen trillade pucken lite turligt ner framför HV71:s Tyler Vesel som istället sköt in 2–3 till gästerna.

– Det känns extremt surt. Vi gör vår bästa match under säsongen och det känns surt att vi inte ens kan få med oss en poäng från denna match, säger Daniel Sylwander efter HV71:s sena segermål.

Matchen slutade 2–3 till gästande HV71 som fortast går obesegrade i årets hockeyallsvenskan.

Nästa match: Hemma mot IF Troja-Ljungby på lördag, 16 oktober, klockan 18:00.

Kom och stötta MoDo – skaffa biljett på modo.ebiljett.nu! Utöver att laget har chans att ta revansch på isen är det Oktoberfest i Hägglunds Arena, och Efterfest med Don Cascos Orkester.