Hemma
Västerås
VIK
Borta
MoDo
MoDo

Karlin inför Västerås borta: "Vill se en solid insats"

20 oktober 2021 13:03
INFÖR MATCH

Efter den gastkramande avslutningen mot Troja-Ljungby senast har MoDo nu laddat om för att ta sig an Västerås på bortaplan på onsdagskvällen.

– Vi ska göra en jäkligt bra match, säger huvudtränare Mattias Karlin.


Om lördagens möte med Troja-Ljungby hemma i Hägglunds Arena finns mycket att säga, men vi ska inte blicka för mycket bakåt och kan väl kort konstatera att MoDo inte gjorde någon vidare match men ändå lyckades krångla sig till två poäng.

Nu väntar nytt motstånd på bortaplan och vissa saker har tränarna tryckt extra på inför nedsläpp.

– Framför allt att man måste komma till jobbet varje dag. Det finns inga "vilomatcher", utan man måste hela tiden vara påställd och nogrann i det man gör. Har man det med sig så kommer man ganska långt, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Vi har även pratat om att vi måste hålla oss till alla de detaljer som vi snackat om. Jag vill se en stabil insats nu mot Västerås och jag har stora förväntningar på att vi ska göra en jäkligt bra match.

Vad vet ni om Västerås?

– Att det är ett stabilt lag, som på det stora hela har bra avvägningar i vad de håller på med och de har även en hel del rutin i laget vilket hjälper till.

LÄGET I LAGET

Sam Vigneault är alltjämt avstängd, men onsdagens match är den sista i hans avstängning och därmed kan han komma till spel hemma mot Vita Hästen på fredag.

Emil Wahlberg är "dag till dag" med skadekänning och förhoppningen är att även han ska kunna göra comeback mot Vita Hästen.

Tobias Viklund är långtidsskadad.

Två juniorer har kallats in till mötet med Västerås: backen Jakob Norén och forwarden Helmer Styf.