Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Mattias Karlin inför Vita Hästen: "Stort steg framåt"

22 oktober 2021 08:15
INFÖR MATCH

Visst finns det alltjämt saker att snickra på, men MoDos herrar kommer in i fredagens hemmamatch mot Vita Hästen med en god känsla och en färsk seger i bagaget.

– Det var stora steg framåt. Nu gäller det att vi styr upp den här matchen också, säger huvudtränaren Mattias Karlin.


Mattias Karlin var långt ifrån nöjd med insatsen i 4-3-matchen hemma mot Troja i lördags och krävde en helt annan approach från sitt lag mot Västerås på onsdagen.

Det fick han också.

– Jag tycker att vi gör det väldigt, väldigt bra i två perioder. Vi hittar positionerna, framför allt utan puck, både i hemgångar, i mittzonen och egen zon. Det var ganska stabilt överlag och vi hade på det stora hela koll på grejerna.

Men bara i två perioder?

– Tredje perioden tycker jag att vi kan göra bättre. Framför allt blir vi lite stillastående; vi försöker att ”spela av” matchen på så sätt. Då blir det oftast fel och man får lite panik och tidsnöd. Visst hade vi bäddat för det bra och fick även in 4-0, men i den här sporten är det inte klart förrän det ringer efter 60 spelade.

– Minuset från den matchen är där, i tredje, men det var stora steg framåt, säger Mattias Karlin.

Det måste ha varit skönt att se spelarna svara upp så pass bra?

– Ja, det var kul att se att det fanns mer struktur och att det blev mer ”normal” hockey. Det är någonting vi eftersträvar, att vi ska bli tydligare med varandra och hålla oss till det vi tränar på och snackar om.

Nu väntar ett möte med Vita Hästen hemma i Hägglunds Arena. Medan MoDo bet sig fast i toppen efter segern i Västerås parkerar Vita Hästen näst sist och jagar fortfarande första trepoängaren efter åtta omgångar.

Mattias Karlin har full respekt för motståndet.

– Det är ett hårt kämpande lag som har sin ”sedvanliga” spets med Macke Eriksson, Jesper Samuelsson och grabbarna. De gör det bra där ute och det gäller att vi styr upp även den här matchen på ett bra sätt, säger Mattias Karlin.

Glädjande är att MoDo nu är fulltaligt igen, så när som på långtidsskadade Tobias Viklund. Centern Sam Vigneault är spelklar igen efter sin avstängning och allting talar för att backen Emil Wahlberg kan göra comeback efter sin skadekänning.

Hör vad Vigneault har att säga i MoDo Channel Premium:

Nedsläpp sker 19.00 i Hägglunds Arena. Kom och bär fram laget till tredje raka segern! Köp din biljett på modo.ebiljett.nu.