Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Holmström inför tredje mötet med Västervik

26 oktober 2021 08:48
INFÖR MATCH

Tre raka segrar. Jakten på den fjärde inleds när pucken släpps i Plivit Arena i Västervik.

– Vi har framför allt tittat på vårt försvarsspel som blivit bättre och bättre, säger MoDos assisterande tränare Jonas Holmström.


När MoDo Hockey tar sig an Västervik på bortaplan på tisdagskvällen handlar det om den tionde omgången i HockeyAllsvenskan 2021/2022. Det innebär också det tredje (!) mötet med smålänningarna i upptakten av serien, så det är på intet sätt något obekant motstånd som väntar MoDo i Plivit Arena.

I premiären i Västervik blev det en förlust med 2–5 men vi tog snabb revansch och vann med 4–0 på hemmaplan.

– I den första matchen var vi på tok för naiva, säger Jonas Holmström och fortsätter:

– Vi spelade ganska bra men vi gick bort oss några gånger och blev hårt straffade. Det var bättre i den andra matchen men fortfarande inte tillräckligt bra. Därefter har vi tagit steg och ska fortsätta så.

Vad vet ni om Västervik?

– De har gjort det fantastiskt bra så här långt och kanske överraskat många, men troligtvis inte Karlin (skratt). De är svårspelade, är svåra att komma in på och har också några spelare som har levererat framåt.

MoDo har som sagt tre raka segrar med sig i bagaget till matchen. 4–3 (efter förlängning) mot Troja, 4–1 mot Västerås och 4–0 senast mot Vita Hästen. Om den färskaste matchen säger Jonas Holmström följande:

– Första perioden var sisådär, men sedan var vi stabila och gav dem inte speciellt mycket. Det är någonting som vi har saknat tidigare; stabilitetn i vårt spel. Vi har pendlat från fantastiskt spel till... ja, åt andra hållet (skratt). Sedan den matchen har vi framför allt tittat på vårt försvarsspel som vi tycker blir bättre och bättre för varje match.

Filip Sveningsson klev av sent mot Vita Hästen med en befarad knäskada. Det finns ingen ny information att delge om hans status; han ska undersökas ytterligare den närmaste tiden. Klart är i alla fall att han inte kan delta mot Västervik på tisdagskvällen.

Spelar gör däremot Sebastian Ohlsson som var krasslig senast mot Vita Hästen. I övrigt går också att notera att Helmer Styf – som nyligen blev uttagen i U18-landslaget – följer med som trettonde forward.

Hör Jonas Holmström i MoDo Channel: