Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västerås
VIK

Tjernström tvåmålsskytt – Williamssons första nolla

9 november 2021 21:18
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey tog ikväll sin sjätte seger på de sju senaste matcherna i HockeyAllsvenskan när det blev 4–0 mot Västerås IK i Hägglunds Arena.

Max Tjernström 2, David Bernhardt och Filip Hasa gjorde MoDo Hockeys mål samtidigt som Tex Williamsson stängde igen hemmakassen.

– Det var en skön seger, säger Tex Williamsson efter segern som innebär att MoDo Hockey avancerar till andraplatsen i tabellen.


MoDo Hockey startade starkt i kvällens hemmamatch mot Västerås IK. Tryckte ned västmanlänningarna rejält de första minuterna och kedjan med Sam Vigneault, Riley Woods, Markus Modigs skapade också målchanser men fick inte hål på Johan Gustafsson.

Men efter drygt halva perioden kom öppningsmålet, och det kom i spel i numerärt underläge, signerat Max Tjernström som efter en stark individuell prestation där han tryckte sig in på kassen, tog hand om egen retur och gjorde sitt första mål för säsongen.

– Såg att vi fick läge att gå och jag hängde med ”OP”, gjorde en inbrytning och lyckades få pucken i nät, kommenterade målskytten Tjernström och fortsatte:

– Men första perioden är Inte alls bra från vår sida, vi bjuder på alldeles för mycket.

Det sistnämnda får man hålla med om. MoDo Hockey ställde till det för sig själva vid ett flertal tillfällen, inte minst tappade man positionerna i egen zon och gästerna fick ett flertal möjligheter att kvittera. Men Tex Williamsson kom upp stort i kassen, räddade exempelvis två frilägen och var bra perioden igenom.

"Bernhardt dunkade in tvåan

Mittperioden inleddes med två givmilda lag, det var bjudningar åt båda hållen och både Williamsson och Gustafsson fick jobba hårt. Strax innan sju minuter var spelade jobbades det hårt i anfallszonen av kedjan med Max Tjernström, Theo Jacobsson, Jeremias Lindewall. De fick också belöning. Lindewall hittade med en passning till David Bernhardt som dunkade in 2–0 utan chans för Gustafsson.

Efter det målet kom några minuter där Västerås hade det mesta av spelet och man skapade också några reduceringsmöjligheter. MoDo Hockey jobbade sig dock tillbaka in i matchen och det fanns lägen för ytterligare hemmamål, Mikkel Aagaard frispelades av Hugo Styf men dansken utnyttjade inte läget.

– Ingen period vi vill komma ihåg. Vi slänger bort puck istället för att spela med den, säger David Bernhardt när han ger sin syn på mittperioden.

"45 räddningar från Williamsson

I tredje perioden försökte Västerås jaga ikapp men MoDo Hockey kunde tämligen problemfritt spela hem säsongens andra seger över västmanlänningarna. Trepoängaren säkrades definitivt när Filip Hasa och Max Tjernström skickade in varsin puck i tom bur.

Tex Williamsson räddade samtliga 45 skott och noterade därmed sin första nolla i MoDo Hockey. Noterbart är att Williamsson startat fem matcher den här säsongen och vunnit samtliga.

– Det var en skön seger. Vi släppte till lite billigt i första perioden men spelade upp oss, säger Williamsson efter slutsignalen.

"Ytterligare två matcher den här veckan

MoDo Hockeys vecka i HockeyAllsvenskan rullar vidare med två matcher. På fredag väntar Almtuna IS på bortaplan innan det på söndag, med nedsläpp kl 15:00, handlar om match i Hägglunds Arena mot Mora IK.

Mot Mora är det dessutom Familjedag i Hägglunds Arena, med en hel del skoj som händer i arenan med fokus på barnen. Kom och var en del av gemenskapen – säkra biljett på modo.ebiljett.nu!