Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Karlin inför BIK Karlskoga: "Får inte slå sig till ro"

16 november 2021 16:45
MODO CHANNEL

Med en niopoängsvecka i bagaget reste MoDos herrar söderut på tisdagen.

På onsdag kväll väntar ett toppmöte med BIK Karlskoga i Nobelhallen.

– Det är en rolig utmaning för oss, säger huvudtränare Mattias Karlin.


Veckan efter novemberuppehållet blev sannerligen en positiv historia för MoDo i HockeyAllsvenskan. Visst fanns det saker att slipa på spelmässigt, inte minst mot Västerås och under delar av matchen mot Almtuna, men laget var likväl omutligt och tog nio av nio möjliga poäng.

Om Mattias Karlin firat?

– Generellt är jag oerhört dålig på att njuta, det ska villigt erkännas, säger han och fortsätter:

– Man vill att det ska bli bättre och bättre hela tiden. Man får inte slå sig till ro bara för att man lyckas vinna ett par matcher. Det som har varit är ändå historia någonstans. Förra veckan var förra veckan – nu är det en ny vecka och då måste vi göra det så bra som möjligt.

Hör Mattias Karlin i MoDo Channel:

Lagets främsta insats spelmässigt under den gångna veckan var den som avslutade helgen och ledde till 3–1 mot Mora på söndagen.

– På det stora hela gör vi det bra, vi är jämnare över 60 minuter och tar hand om defensiven på ett bra sätt. Utespelarna hjälper (Henrik) Tikkanen bra och han hjälper dem också, det är ett bra samspel där emellan, säger Mattias Karlin.

Nu väntar ett möte med BIK Karlskoga på bortaplan. Ett sexpoängsmöte så till vida att det är tredjeplacerade MoDo mot fjärdeplacerade Karlskoga (som ligger tre poäng efter).

– Det är en bra utmaning. Karlskoga är alltid bra och har varit i toppen i många år. Ett stabilt lag och en stabil förening, så det blir en rolig utmaning för oss. Det ska bli kul, säger Karlin om motståndet som även gästar Örnsköldsvik och Hägglunds Arena på söndag.

– De är väl lite "framtunga", mer offensiva, och spelar fysiskt. De har många som kan peta in puckarna och är bra i special teams. Vi har ganska bra koll på dem även fast vi inte har mött dem tidigare den här säsongen.

Vad gäller matchtruppen har det skett en förändring jämfört med senast mot Mora. Jeremias Lindewall lånas ut till Örnsköldsvik Hockey i Hockeyettan; ÖHF möter Sundsvall på bortaplan på onsdagskvällen.

– Han behöver istid, säger Mattias Karlin.

Forwarden Karl Umegård kliver in från J20-laget och även backen Ville Jonsson – som spelat med a-laget den senaste tiden – åkte med bussen söderut på tisdagen.