Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Karlin inför fredagen: "Varje individ ska ta ansvar"

19 november 2021 09:00
INFÖR MATCH

Det blev inte någon lyckad utflykt till Karlskoga för MoDo Hockey.

För andra gången den här hösten nollades MoDo och det blev förlust med 0–3.

– Analysen dagen efter var densamma som vi hade direkt efter matchen. Spelet med puck var alldeles för dåligt, framför allt under de två första perioderna. Det vi kan ta med oss är att vi gör det väldigt bra defensivt. Men mot Vita Hästen vill jag se bättre helhet, vill se att vi kör och låter pucken gå, säger Mattias Karlin.


Missa inte vårt digitala matchprogram! Du hittar det alltid på modo.matchprogram.online.)

Efter tre raka segrar, nio poäng av nio möjliga, förra veckan så blev det stopp för MoDo Hockeys segersvit i Nobelhallen i onsdags. Det blev inte ens ett enda mål.

– Som vi spelar det offensiva spelet de första 40 minuterna är det inte konstigt att vi inte gör mål. Spelet med puck var alldeles för dåligt. Vi ville inte ha puck, och de gånger vi hade den kastade vi bort den. Att det ser ut på det sättet är störande, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Sedan gör vi det bättre i tredje perioden. Vi gör ett ärligt försök och vi skapar en hel del. Att hämta upp tvåmålsunderläge är inte någon omöjlighet. Men det känns så onödigt att vi sätter oss i ett sådant läge genom att inte göra någonting de första 40 minuterna.

Det märks klart och tydligt att Karlin är irriterad över hur det såg ut i två perioder. Men det finns också saker som han vill lyfta fram i positiva ordalag.

– Försvarsspelet är väldigt bra så till vida att det här är den match under hösten där vi släppt till minst antal målchanser. Vi gör det riktigt bra, BIK Karlskoga har stora problem med att skapa målchanser, säger Karlin och stänger sedan onsdagsmatchen med följande ord:

– Man vet att det kommer dagar och matcher när det inte fungerar som man vill. Men just det här med att vi inte vill ta ansvar för pucken, inte vill ta göra oss spelbara och ta emot den var någonting nytt. Det har jag inte sett i tidigare matcher, och jag hoppas inte få se det igen.

MoDo Hockey har annars samlat bra med poäng under en längre period. Det finns mycket som varit, och är, positivt. Men det finns också saker som kan förbättras. Power play är en sådan detalj, och där jobbas det för att få islossning. Det finns också annat som Karlin gärna ser att sitt manskap steppar upp.

– Jag skulle vilja se att vi blir lite mer kaxiga i det fysiska spelet, att vi som grupp har mer tåga. Att vi hela tiden driver och smäller på. Tittar man längre fram på säsongen, när det ska spelas heta slutspelsmatcher, är just dessa saker något man måste ha i ryggmärgen. Vi har förbättringspotential på området.

Ikväll väntar säsongens andra möte med Vita Hästen. Det första, för exakt fyra veckor sedan, slutade 4–0 till MoDo Hockey.

– Vita Hästen är ett annat lag nu jämfört med den gången. Efter en tuff start så har de gått riktigt starkt fem-sex senaste matcherna, samlat på sig en hel del poäng. De har också fått in spelare som inneburit att de har ett helt annat djup i rostern, säger Karlin.

Hur ser du på dem rent spelmässigt?

– Vi vet vad de vill göra därute och jag upplever att de är duktiga på att följa sin matchplan.

Vad vill du se från ditt manskap när pucken släpps 19:00?

– Jag vill se samma försvarsspel som i onsdags. Men framför allt vill jag se att vi är sugna, att alla kör. Att vi håller positionerna, spelar samlat och låter pucken gå. Vi ska göra jobbet tillsammans och varje individ ska ta ansvar. Då vi gör de bitarna är vi bra.

Kom och var en del av gemenskapen i Hägglunds Arena! Säkra din biljett på modo.ebiljett.nu.