Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

"OP" avgjorde i slutsekunderna: "Härlig känsla"

26 november 2021 21:50

Oscar Pettersson blev matchvinnare när MoDo gick segrande ur ännu en strid, borta mot Almtuna på fredagskvällen.

De tre poängen säkrades efter att vi vänt från 1–3 till 4–3 i tredje perioden.


Det gäller att hitta vägar att vinna och det var precis vad MoDos herrlag gjorde på fredagskvällen. Många spelare saknades i laguppställningen och det var underlägen med både 0–2 och 1–3 i matchen – men på något vis tråcklade laget sig ändå till tre poäng mot Almtuna.

– Vi hänger inte med huvudena när det går tungt utan vi blir nästan bara förbannade och känner att det inte är okej; att vi ska visa att vi kan spela bättre än så, säger Oscar Pettersson.

MoDo låg under med 0–2 efter en period. Daniel Mannberg reducerade sedan i andra perioden, men känslan efter 40 spelade minuter var att det fanns en hel del övrigt att önska spelmässigt. Henrik Tikkanen hade exempelvis räddat tre frilägen och på så vis hållit laget kvar i matchen.

– Vi gör ingen jättematch överlag. Vi släpper till lite för mycket enkla chanser åt dem. Vi får inte ner pucken vid offensiv blålinje och de vänder spelet fort, säger Oscar Pettersson.

Almtuna gjorde 1–3 i upptakten av tredje perioden, en långt ifrån optimal start på slutronden för MoDo.

– Men sedan är det en jävla styrka i gruppen, att vi kan kriga oss till tre poäng igen.

Kort efter 1–3-målet reducerade Mikkel Aagaard till 2–3 på styrning. Dansken var framspelad av Daniel Mannberg, vilket innebar ombytta roller jämfört med 1–2-målet.

Därefter var det Oscar Petterssons tur att kliva in i handlingarna ordentligt.

Först satte han 3–3 med ett kantskott och med bara sex (!) sekunder kvar lyckades han valla in pucken på något märkligt sätt, från en position bakom förlängda mållinjen, via Almtunas målvakt.

– Det var väl de två snyggaste målen du sett, säger "OP" och skrattar.

– Det är två flaxmål, men det är skitsamma hur de ser ut. Det viktigaste är att vi vinner matchen. Sedan är det alltid en härlig känsla att göra mål. På sista målet tänker jag att "äh, jag skickar in den" och den tog på arslet på honom och gick in.

Pettersson och MoDo fick sedan fira med alla de tillresta fansen i Uppland Bilforum Arena, de som höll igång hela matchen och hjälpte laget till tre nya poäng.

– Det är alltid roligt att få fira med dem. De är grymma och stöttar oss land och rike runt och hjälper oss där ute på isen, säger Oscar Pettersson.

Nu vänder MoDo hemåt och laddar om för söndagens match hemma mot Västerås. Målsättningen då är att inkassera nionde raka segern på hemmaplan.

Ska vi hjälpas åt och fylla ståplatsläktaren?

Det är gratis inträde för alla under 18 år och för alla som är 18 år och uppåt kostar biljetten bara 50 kronor! Säkra din biljett på modo.ebiljett.nu och kom till Hägglunds Arena så bär vi laget till ännu en seger.