Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västerås
VIK

Karlin inför jakten på nionde raka hemmasegern

28 november 2021 10:40
INFÖR MATCH

Underläge 1–3 vändes till seger med 4–3 i fredags borta mot Almtuna och därmed ytterligare tre poäng in på kontot för MoDo Hockey.

– Tycker det är starkt att komma ur den matchen med en trepoängare. Vi hade stora problem, framför allt i första perioden, men kom allt eftersom igång och i tredje perioden gör vi det riktigt bra, summerar Mattias Karlin när han blickar tillbaka.


Mot Västerås är det gratis inträde för alla under 18 år på ståplats och från 18 och uppåt kostar en ståplatsbiljett bara 50 kronor! Säkra biljetter på modo.ebiljett.nu.

4–3 borta mot Almtuna i fredags var MoDo Hockeys fjärde raka seger. Tittar man tillbaka på de 14 senaste matcherna har MoDo Hockey vunnit 12 av dem. Fortsätter vi med sviter och fakta kan man konstatera att MoDo Hockey här hemma i Hägglunds Arena ståtar med åtta raka segrar.

– Att hela tiden, i jämn takt, plocka poäng är självklart någonting vi är tillfreds med, säger Mattias Karlin.

Poäng, tre stycken, blev det i fredags i Upplands Bilforum Arena i Uppsala. Men inledningsvis såg det inte speciellt bra ut för MoDo Hockey. Tvärtom.

– Vi hade stora problem i första perioden. Anledningen till det finns det nog inte bara ett svar på. Kanske berodde det på bussresan? Att vi gått hårt på vissa spelare en tid spelar säkert också in. Det jag vet är att fötter, handleder, huvud inte satt ihop som det skulle de första 20 minuterna, säger Karlin och fortsätter:

– Det var helt enkelt riktigt segt från vår sida. Ser man sedan på resterande del av matchen så tycker jag att vi i alla fall kan kvittera ut ett godkänt betyg.

Tvåmålsunderläge efter en period förbyttes till bara ett måls underläge inför tredje perioden.

– Kändes som att det där och då fanns goda möjligheter att vända runt matchen. Tyvärr släpper vi en ett tidigt mål i tredje perioden men jag tycker ändå att vi inte slås ned av det, säger Karlin som sedan fick se Mikkel Aagaard styra in en reduceringspuck och Oscar Pettersson bli tvåmålsskytt och säkra tre poäng till MoDo Hockey.

– Vi hittade vägar till att ta tre poäng. Samtidigt tycker jag också att vi tar över allt eftersom. Sista sju-åtta minuterna i mittperioden är bra och sedan i tredje perioden är det vi som driver matchen, vi tillåter inte Almtuna att skapa speciellt mycket.

Efter matchen i Uppsala bussade MoDo Hockey till Gävle för övernattning. Igår, strax efter lunchtid, var man tillbaka i Örnsköldsvik och där och då flyttades fokus till kvällens match mot Västerås IK.

Det här blir säsongens tredje möte mellan lagen. Det första, i Västerås, vann MoDo Hockey med 4–1 och när de möttes i Hägglunds Arena, för snart tre veckor sedan, vann MoDo Hockey med 4–0.

– Bortamatchen är jag riktigt nöjd med hur vi genomförde. Det är helt klart en av säsongens bättre insatser. Vi höll ihop det på ett bra sätt, gjorde det svårt för Västerås, vi fick matchen dit vi ville kan man säga.

– Hemma vann vi också, men då är det tack vare Tex Williamsson. Det var första matchen efter uppehållet och som lag kom vi aldrig riktigt in i det. Samtidigt kan man se det som att det blev en väckarklocka för oss, för efter den matchen tycker jag vi spelat ett bra försvarsspel.

I det stora hela, hur ser du på Västerås IK?

– Ett bra lag. Har fyra riktigt bra kedjor. Känns stabila överlag. Tycker också att de kännetecknas av att ha många skridskostarka spelare, samt flertalet spelare med rutin. I min värld är de ett topplag, säger Karlin innan han avslutar med hur det ser ut i MoDo Hockeys trupp inför kvällen:

– Vi utgår från att det är oförändrad trupp jämfört med i fredags. Skulle också vilja säga att det var kul att se Jakob Norén i fredags, han spelade riktigt bra, hoppas på något liknande ikväll.

Det är gratis inträde för alla under 18 år på ståplats och från 18 och uppåt kostar en ståplatsbiljett bara 50 kronor!