Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Skadeläget ljusnar – Karlin inför Tingsryd: "Revansch är prio ett"

30 november 2021 14:26
INFÖR MATCH

Tre spelare är tillbaka i startuppställningen när MoDo tar sig an Tingsryd i Hägglunds Arena på onsdagskvällen.

Mattias Karlins manskap jagar tionde raka segern på hemmaplan.

"Noggrannhet är det viktigaste", säger huvudtränaren.


MoDo Hockeys herrar har haft det relativt besvärligt med frånvaro de senaste veckorna, men nu ser det ut att gå åt rätt håll. En trio med spelare som inte kunde delta mot Västerås i söndags kommer att vara ombytt mot Tingsryd på onsdagskvällen.

– Sebbe (Ohlsson) är tillbaka, ”Dallas” (Jesper Dahlroth) är tillbaka och även Tex (Williamsson) är tillbaka. Så vi halverar frånvarolistan och de som är borta nu känns inte så långt borta heller, säger Mattias Karlin.

Den enda spelaren som inte var på is under tisdagens träningspass var forwarden Tanner MacMaster. Han kan eventuellt vara tillbaka i full träning i slutet av veckan.

Både Niklas Folin och Filip Sveningsson deltog i olika omfattning, om än med gröna ”icke-kontakt-tröjor” på sig.

– Vi vet att det kan stöta på hinder längs vägen, men vi tror att vi eventuellt kan ha alla i matchspel igen inom ett par veckor.

Lite tidigare än planerat för Filip i så fall?

– Ja, vi trodde att han skulle vara borta till årsskiftet men känner att han har tagit stora steg. Han är med och gör allt och är med i spelövningar till och med. Det kan för all del fortfarande bli årsskiftet, men känslan är att det blir tidigare än så. Vi får se hur det går, säger Mattias Karlin.

Nu väntar alltså ännu en hemmamatch, mot Tingsryd den här gången, ett lag som MoDo har ordentlig revansch att ta ut mot efter den tunga 0–5-förlusten på bortaplan tidigare i höst.

– Det fanns ingenting som fungerade då, så självklart vill vi ha en jäkla revansch, det är prio ett, säger Karlin och fortsätter:

– Tingsryd är i min värld ett lag som alltid håller ihop det på ett bra sätt, försöker att bjuda på så lite som möjligt och ta till vara på motståndarnas misstag. Det gäller att vi är jäkligt noggranna med pucken och minimerar misstagen och spelvändningarna mot oss. Att vi får ner pucken istället för att fastna på bortre på och att vi hittar vägar ut ur egen zon, där allting börjar.

Vilka lärdomar drog ni av matchen mot Västerås senast?

– Att vi blir mycket bättre som lag när vi har skridskoåkningen med oss. I första perioden var vi passiva och när vi åkte så åkte vi mycket en och en, medan medspelarna gled och försökte läsa av spelet. Många gånger läste de säkert av allt rätt men de glömde att röra på benen samtidigt och då blev vi tunna över hela banan.

– I andra blev det mer tvärtom, då rörde vi på fötterna och hjälptes åt, fick mycket mer spel i anfallszonen och skapade också väldigt mycket. Vi tog över matchen på ett bra sätt, fick utdelning och kunde spela på det och gjorde det väldigt bra. Så vi tar med oss två perioder – men vill se en lite annorlunda start.

Nedsläpp mot Tingsryd sker klockan 19.00 i Hägglunds Arena på onsdagen. Har du inte bokat biljett? Glid in på modo.ebiljett.nu och kom sedan och var en del av gemenskapen och bär laget till tionde raka hemmasegern!

Glöm inte att det från och med 1 december krävs vaccinationsintyg för att besöka matcher i Hägglunds Arena. Information om vad som gäller hittar du på denna länk.