Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Jakt efter ny seger i Norrköping: "Ska sätta fart på grejerna"

3 december 2021 14:00
INFÖR MATCH

Det blev, efter några om och men, en seger i onsdags.

Nu jagar MoDo Hockey sjunde raka vinsten i HockeyAllsvenskan, borta mot Vita Hästen på fredagskvällen.

"Det gäller att vi är noggranna i positionsspelet", säger huvudtränare Mattias Karlin.


Det blev 6-5 efter straffar hemma mot Tingsryd i onsdags, en match som på intet sätt går till historien som någon välspelad variant. MoDo gjorde för all del fem mål framåt under ordinarie matchtid men tappade fokus defensivt och släppte också in lika många.

– Den korta analysen är att vi gör väldigt många bra saker framåt, men tyvärr alldeles för många dåliga saker bakåt. Normalt sett ska man väl bli bättre med framgång, men i den här matchen var det tvärtom så att det dåliga kom in i takt med att vi gjorde mål framåt, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Det börjar med misstag långt upp i banan och så blir det följdeffekter hela vägen. Sedan när vi hämtar puckar och ska göra spel så är vi inte där vi ska vara. Vi åker för lite skridsko och då blir det väldigt krampaktigt.

Det blev, trots allt, en seger i slutänden - den tionde i rad på hemmaplan och den sjätte i rad i serien. Misstagen från matchen har givetvis addresserats till laget och utöver att gå igenom det egna spelet har MoDo också ägnat en del tid åt att kika på Vita Hästen, som väntar på fredagskvällen.

– De har gjort det helt okej på slutet och är i en uppåtgående trend om man jämför de senaste tio matcherna med de tio första. Det är ett lag som spelar enkelt, chippar ut mycket, fokuserar på att få ner puckarna i anfallszonen och sedan skapa därifrån.

– Det gäller att vi är noggranna i positionsspelet och sätter fart på grejerna, då tror jag att vi har alla möjligheter att göra någonting bra av kvällen, säger Mattias Karlin.

Matchtruppen i Norrköping är på det stora hela densamma som senast, men med ttå förändringar. Tex Williamsson är alltjämt sjuk och reste inte med laget söderut, så Marcus Nygren backar upp Henrik Tikkanen istället för Oscar Darnell som var med senast. På backsidan kliver Kevin Arvidsson in istället för Jakob Norén. Norén spelar med J20-laget under helgens tre matcher på hemmaplan.