Hemma
Mora
MIK
Borta
MoDo
MoDo

MoDo hämtade ikapp och tog en poäng

27 december 2021 21:38
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey hamnade tidigt i andra perioden i tvåmålsunderläge i kvällens bortamatch mot Mora IK.

Men MoDo Hockey kom tillbaka, hämtade ikapp, och fick med sig en poäng från en match som innehöll en hel del situationer.

– Det som stör mig mest är att vi bjuder på så mycket, det i kombination med att vi inte är effektiva i det offensiva spelet förstör för oss ikväll, summerar Mattias Karlin direkt efter slutsignalen.


Ett formstarkt Mora IK i Smidjegrav Arena var vad som väntade MoDo Hockey ikväll. Det var MoDo Hockey som startade bäst men det var Mora som öppnade målskyttet strax innan nio minuter var spelade. Målet kom efter att MoDo Hockey slarvat med passningsspelet i egen zon och till sist var det Emil Oksanen som med en styrning överlistade Tex Williamsson.

– Vi öppnade helt okay, tycker vi hade det mesta och bästa av spelet då. Vi åkte skridskor och vann närkamper. Sedan stack de upp och gjorde mål och sedan kan man väl säga att de i slutet av perioden tog över mer och mer, summerade Filip Sveningsson.

MoDo Hockey fick en minst sagt olycklig start på andra perioden när man bjöd på ett läge till Mora och Lukas Wernblom som han inte var sen att utnyttja. Efter att Mora tagit en tvåmålsledning var det långa stunder MoDo Hockey som parkerade i hemmalagets zon, chanser skapades också men någon målmässig utdelning blev det inte. Inte förrän Lukas Wernblom drog på sig ett matchstraff efter en crosschecking på Riley Woods. Då behövde Mikkel Aagaard bara 16 sekunder på sig för att spräcka nollan hos Andreas Ljunggren. Kvitteringen var sedan nära flera gånger, allra närmast var Pontus Näsén med en puck i målramen.

– Känns jättebra att sätta en kasse. Men vi måste upp ytterligare någon nivå i tredje perioden, säger Mikkel Aagaard som nätade för fjärde matchen i rad.

I tredje perioden var det MoDo Hockey som fortsatte att trumma på och tryckte ned Mora rejält i banan. Kvitteringen kom också. Daniel Mannberg satte fart genom mittzonen och in i anfallszonen där han hittade Sebastian Ohlsson som satte pucken i nät. Men MoDo Hockeys glädje över kvitteringen blev kortvarig. Mora fick möjligheten till spel i power play och endast 40 sekunder efter MoDo Hockeys kvittering var Mora återigen i ledning. Hur MoDo Hockey reagerade på det? På bästa sätt kan man säga. Filip Sveningsson gjorde sitt första mål efter comebacken mot Björklöven innan jul när han sköt in 3–3.

Det blev dramatiskt värre i slutet av ordinarie matchtid. Med 1:29 kvar åkte Filip Hasa ut efter att ha skjutit pucken ut från banan. 24 sekunder därefter åkte Daniel Sylwander på en utvisning i samband med en tekning och Mora fick därmed chansen i spel fem mot tre. MoDo Hockeys spel i box play var dock riktigt bra och det tog matchen till förlängning. I förlängningen kom avgörandet 4:21 in i densamma när Johan Persson sköt segern till hemmalaget.

– Tre mot fem i slutet kändes inte jättebra. Sett till det så kan man känna viss glädje över att vi får med oss poäng ikväll. Men zoomar man ut, ser till hela matchen, stör det mig att vi bjuder på så mycket, vi ger dem målen. Det i kombination med att vi inte är effektiva i det offensiva spelet förstör för oss ikväll, summerade Mattias Karlin direkt efter slutsignalen.

MoDo Hockeys vecka i HockeyAllsvenskan fortsätter med hemmamatch mot Västerviks IK på onsdag. Det är sista matchen för år 2021. Efter väntar säsongens första möte med AIK på bortaplan innan MoDo Hockey 7 januari spelar hemma mot Södertälje SK.