Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Södertälje
SSK

Ny seger efter sen kvittering – Modigs avgjorde

23 januari 2022 19:08
MATCHRAPPORT

MoDo avslutade veckan med två segrar på hemmaplan i HockeyAllsvenskan. Fredagens vinst mot HV71 följdes upp med 4-3 på straffar mot Södertälje, sedan Riley Woods kvitterat sent och Markus Modigs satt avgörande straffen.


Se reprisen av Eftersnack i MoDo Channel Premium, där Woods, Karlin, Modigs och Bernhardt gästade:

MoDo stod på fredagen för en rakt igenom stark insats mot serieledande HV71, men laget kunde inte riktigt upprepa samma bedrift när Södertälje kom på besök två dagar senare. Framför allt i första perioden saknades en del av det gedigna spelet från fredagskvällen.

MoDo tog visserligen ledningen med 1–0 i powerplay när Daniel Mannberg styrde in ett skott från David Bernhardt, men SSK kvitterade innan perioden var över och det fanns en del att klura på för hemmalaget i pausen.

I andra perioden såg det också klart bättre ut och det var helt i sin ordning när Daniel Sylwander klappade till och satte 2–1, snyggt framspelad av Oscar Pettersson. MoDo hade bud på fler mål i den perioden och kopplade ett spelmässigt grepp.

Ett grepp som dock tappades en aning i tredje perioden när SSK både fick kvittera och ta ledningen med 2–3. Ett tag såg det som att matchen lite höll på att rinna undan för hemmalaget men som så många gånger förr knöt MoDo näven när det väl gällde i slutminuterna och vände på steken.

Först kvitterade Riley Woods med bara 24 sekunder kvar, efter att laget plockat ut målvakten Tex Williamsson och satsat på sex utespelare i slutet. Woods fick pucken på högerkanten och stänkte in pucken vid sidan om Nikita Tolopilo, som var skymd av Sebastian Ohlsson. I och med det har Woods gjort mål sex (!) matcher i rad.

Efter en mållös förlängning skulle allting sedan avgöras på straffar och än en gång var det Markus Modigs som klev fram. Tex Williamsson räddade alla tre SSK-straffar och Modigs blev ensam om att hitta rätt i straffläggningen.

4–3 till MoDo, två nya poäng in på kontot och – efter några om och men – en skön avslutning på veckan. Nu laddar laget om för tre bortamatcher under veckan som kommer, närmast faktiskt ett möte med just SSK på onsdag. Därefter väntar matcher mot BIK Karlskoga (fredag) och Västerås (lördag).