Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Södertälje
SSK

Ny hemmamatch – Karlin: "Vill se samma hetta"

23 januari 2022 08:03
INFÖR MATCH

MoDo Hockey studsade tillbaka omgående efter den mindre goda insatsen mot Troja-Ljungby när man i fredags vann, fullt rättvist, mot HV71 med 3–1.

Det var en insats och en seger som på flera sätt gladde Mattias Karlin.


Det är tätt på given i Hägglunds Arena. Idag väntar den tredje matchen på fem dagar när Södertälje SK är på besök.

Innan Mattias Karlin får dryfta sina funderingar inför den här uppgiften blickar vi tillbaka på fredagsmatchen och segern över HV71.

– Det var en match med mycket ställningskrig. Två lag som ville sätta sin ton på saker. Jag tycker att vi lyckas bra med det vi ville göra. Vi ville spela fysiskt och det gjorde vi. Det var mycket vilja och hjärta i det vi tog oss för, säger Karlin men konstaterar också att MoDo Hockey drog på sin en del utvisningar:

– Det är för många utvisningar men samtidigt vill jag också poängtera att några av de vi åker på är minst sagt tveksamma. Men det lägger vi inte ytterligare energi på, utan vi fokuserar på det vi själva kan påverka.

Att Karlin är nöjd med på vilket sätt hans manskap svarade upp på den mindre goda insatsen ett par dagar tidigare råder det inte något tvivel om.

– Det var bra signaler som gruppen sände. Helt klart. Framförallt gillar jag tävlandet vi visar upp. Vi lyfter verkligen upp spelet framför de båda målen, vi kommer in i hettan på ett bra sätt.

Hur skönt var det att besegra just HV71?

– Det är alltid lite extra när man vinner matcher mot lag som man ligger nära i tabellen. Nu när det handlade om möte mellan tabellens två främsta lag blir det såklart ännu ett snäpp skönare. Sedan är det såklart fint att vi får med oss en seger mot HV71 eftersom vi tidigare under säsongen gjort två bra matcher mot dem. Matcher där vi tycker att vi förtjänat mer än totalt en poäng.

Nu är matchen mot HV71 lagd till handlingarna. Idag väntar en ny utmaning när Södertälje SK är på besök i Hägglunds Arena.

– Ett lag som när jag tittar på deras roster har kvalitéer för att vara topp-6. Det har blivit lite tokigt för dem under resans gång. Spelare som Lindberg och Smith var tänkta att hjälpa dem i det offensiva men det föll inte så väl ut som de önskade, säger Karlin och fortsätter:

– De har gjort en del justeringar i truppen på senare tid och vi får se vad det kommer att innebära.

Mer kring Södertälje?

– Ett storväxt lag, på det området ligger de över snittet i ligan. Vidare har de en hel del rutin i laget.

MoDo Hockey vill självklart följa upp insatsen från i fredags med ytterligare en bra prestation.

– Jag vill se att vi tar kampen, att vi får samma hetta igen. Att vi är där, där det händer. Nyckel blir också att ha fart i allting vi gör, samt att vi har tålamod, säger Karlin som hoppas kunna mönstra samma manskap igen.

– Vi vet i alla fall att det inte tillkommer någon spelare, avslutar Karlin.

Kom och stötta laget på plats! Köp biljett på modo.ebiljett.nu.