Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MoDo
MoDo

Äntligen match igen – Karlin inför KIK borta: "Kul att komma igång"

12 januari 2022 13:21

Äntligen är det så dags för match igen för vårt herrlag, borta mot Kristianstad. Niklas Folin gör också comeback när MoDo Hockey tar sig an ett formstarkt hemmalag på onsdagskvällen.

– Vi förväntar oss en tuff match, säger huvudtränare Mattias Karlin.


Den 26 oktober var olyckan framme för backen Niklas Folin i en bortamatch mot Västervik. En fraktur på armen ledde till en operation och sedan dess har 27-åringen fått ägna sig åt rehabträning och att se sina lagkamrater från läktarplats.

Nu, 78 dagar senare, är han äntligen redo för spel igen.

– Det är klart att det innebär en hel del för oss att få tillbaka Niklas. Han kommer inte att spela 20 minuter ikväll men han kommer att få sina byten. När han är i fas är han en bra skridskoåkare som är aggressiv och rejäl och bra på att sätta stopp för spelet i egen zon. Han krånglar inte till det utan spelar enkelt och är stabil, framför allt bakåt, säger Mattias Karlin.

Folin är inte den enda backen som gör entré i matchtruppen den här veckan. På tisdagskvällen stod det klart att Josef Ingman skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av denna säsong och fram till våren 2024.

Ingman spelar inte mot Kristianstad men planen är att han ska möta upp laget där nere och sedan spela mot Tingsryd på fredag, om allting klaffar.

– Han är en rejäl spelare som tycker om att kliva ut i sarghörnen och smälla på och han kan även spela puck. Jag tror att vi kan få nytta av honom i båda delarna av isen. Jag ska sätta mig ner och prata med honom när vi möts i Kristianstad, säger Mattias Karlin.

Onsdagskvällens motstånd är i gott slag, eller var åtminstone det innan årsskiftet och "coronauppehållet". Tabellfemman KIK har fem raka segrar med sig i bagaget till kvällen.

– Det har gått starkt på slutet så vi förväntar oss en tuff match. Det är ett skridskostarkt lag som lever mycket på just det, så det gäller att vi kommer igång ordentligt och kör korta byten eftersom vi har haft en del sjukdom i laget, säger Mattias Karlin, vars lag hade två genomkörare i Hägglunds Arena innan resan söderut.

– Det är lite ovisst att veta var vi står när det var så länge sedan vi spelade och eftersom vi inte har tränat så mycket på slutet, men det ska bli kul att komma igång igen.

Centern Tanner MacMaster har saknats en längre tid nu och kanadensaren ska genomgå en operation inom kort. När han sedan kan vara tillbaka är osäkert i nuläget.

– Det kan dröja allt från sex till tio veckor. Vi ligger lite lågt och ser hur det går, säger sportchef Henrik Gradin.

Saknas mot Kristianstad på onsdagskvällen gör även Jesper Dahlroth, Markus Modigs, Daniel Sylwander och Max Tjernström.