Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Jakt efter revansch i Tingsryd: "Måste bli mer aggressiva"

14 januari 2022 09:38
INFÖR MATCH

Två tappade poäng senast.

Nu siktar MoDo, förstärkta med Josef Ingman, på att kliva in på vinnarspåret igen i HockeyAllsvenskan, borta mot Tingsryd på fredagskvällen.


MoDo Hockey är egentligen ute efter dubbel revansch på fredagskvällen. Dels vill laget ta revansch efter förlusten senast och dels är det hög tid att ta revansch efter förlusten borta mot just Tingsryd i början på oktober.

Om matchen mot Kristianstad senast är tränartrojkan positiv med mycket – men självklart inte resultatet.

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod, jag tycker att vi har bra passningsspel och puckarna sitter på bladet och vi spelar med ett bra tempo. I andra är det sådär, vi tappar en del fokus och blir passiva, men i tredje gör vi det jäkligt bra i 13-14 minuter. Vi har stenkoll på grejerna tills vi gör ett misstag och det blir 3–2, säger Mattias Karlin.

– Det kändes väldigt onödigt, den där matchen ska vi ju vinna. Å andra sidan har det varit andra matcher där vi haft turen på vår sida så saker och ting jämnar ut sig.

Vad har ni pratat om efteråt?

– Vi har inte snackat så mycket om matchen, mer än att vi är nöjda med inställningen och med prestationen i det stora hela. Vi kommer att snacka mer på matchdagen.

Vilken typ av match förväntar ni er mot Tingsryd?

– Det är svårt att säga, men Tingsryd brukar vara bra på att hålla ihop det. De är konsekventa i det som de håller på med. Det är vad de står för. Jag vill att vi ska ta bättre hand om våra lägen framåt jämfört med senast och sedan måste vi bli mer aggressiva i egen zon och spela klart situationerna, säger Mattias Karlin.

På minussidan i truppen finns dessvärre centern Sam Vigneault, som ju åkte på ett matchstraff för fighting mot Kristianstad. På isen gavs kanadensaren ett game misconduct, alltså "bara" ett straff för resten av matchen, men efteråt uppgraderade domarna det till ett match penalty vilket innebar automatisk avstängning och anmälan till disciplinnämnden.

– Det är klart att det är tufft för oss att bli av med Sam. Nu har vi fyra centrar borta (även MacMaster, Sylwander och Tjernström) och bara Erik (Jinesjö Karlsson) är kvar. Vi får spela på ungefär samma gubbar som senast, men Ingman kommer in.

Exakt, det är dags för backen Josef Ingman att göra debut i a-lagssammanhang i MoDo Hockey på fredagskvällen. Därtill kan vi lägga forwarden Markus Modigs, som är frisk igen och har rest söderut för att sluta upp med laget i Tingsryd.