Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Holmström inför hemmamatchen mot Troja-Ljungby

19 januari 2022 08:10
INFÖR MATCH

Det har dröjt tre veckor, men nu är MoDo Hockey äntligen på hemmaplan i HockeyAllsvenskan igen. I veckan vankas tre raka matcher i Hägglunds Arena – närmast mot Troja-Ljungby på onsdagskvällen.

– Det gäller att vi kommer upp i vårt spel, som är fart, driv och intensitet, säger assisterande tränaren Jonas Holmström.


Efter två veckors ”coronauppehåll” klev MoDo ut på isen i HockeyAllsvenskan igen förra veckan, på bortaplan mot Kristianstad och Tingsryd. Resultatet blev totalt fyra poäng via en övertidsförlust mot KIK och en 3-1-seger mot TAIF.

– Totalt sett så tycker vi att vi gör det ganska bra i de matcherna, framför allt i spelet utan puck, bortsett från de sista fyra minuterna i tredje perioden mot Kristianstad då vi släpper in två onödiga mål, säger Jonas Holmström.

Vad har ni fokuserat på i upptakten på den här veckan?

– Vi fortsätter att jobba med våra urspel, vilket vi tycker är en väldigt stor del i vårt spel. När vi hanterar det på ett bra sätt så brukar vi också spela ganska bra. Vi tycker att vi gjorde det rätt bra i förra veckan, då förstapassningarna nerifrån egen zon var bra, men situation två och tre därefter kunde vi ha hanterat bättre. Så vi har fortsatt nöta på där.

– Sedan har vi tränat en del på powerplay och även någon detalj i försvarsspelet i egen zon som vi inte var riktigt nöjda med.

Nu väntar ett möte med Troja först och främst, ett Troja som MoDo har besegrat i förlängning två gånger tidigare den här säsongen. Hemma blev det 4-3 (Riley Woods avgjorde) och borta 2-1 (Markus Modigs stängde butiken då).

Spelmässigt har matcherna lämnat en del i övrigt att önska från MoDo-håll.

– Om man ska vara ärlig så har Troja varit klart bättre än oss i de två matcherna. Hemma var de bättre i 55 minuter, tills vi tog ut målvakten och gick ikapp. Där nere var de bättre i stort sett hela matchen. För vår del gäller det att komma upp i vårt spel, som är fart, driv och intensitet. Troja är ett lag som är tajta och det gäller att vi kan hantera det.

Gällande MoDos matchtrupp så är alla tillgängliga, sånär som på Tanner MacMaster och långtidsskadade Tobias Viklund – samt avstängde Sam Vigneault. Den sistnämnde är avstängd mot Troja-Ljungby men kan spela mot HV71 på fredag.