Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Karlin inför toppmötet mot HV71: "Man måste göra basen"

21 januari 2022 08:20
INFÖR MATCH

Efter nederlaget senast mot Troja har MoDo chans till snabb revansch i HockeyAllsvenskan när HV71 kommer på besök. Då krävs dock ett helt annat spel än senast.

– Har man ett spelsystem måste man hålla det, oavsett vad det är för lag man möter, säger huvudtränare Mattias Karlin.


Om onsdagens 1–2-förlust efter straffar mot Troja går det att säga mycket och mycket har också sagts av både ledare och spelare i MoDo Hockey efteråt. Laget hade ett kort snack efter matchen och dagen därpå samlades alla igen, dels för att träna men dels också för att prata mer.

– De har talat, vi ledare har talat – allt från jag och Jonas (Holmström) till sjukgymnasten. Alla har fått snacka av sig och diskutera kring alla de här grejerna, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Lagen som är där nere (i bottenskiktet) krigar för sin överlevnad och är nöjda med att hålla ihop det, göra det enkelt och försöka kriga sig till poäng. Vi var inte beredda att offra det som krävdes för att vinna hockeymatchen (mot Troja). Det stör oss ledare, men även spelarna som inte heller är glada. Det var väldigt irriterande.

Vad behöver ni göra mot HV71?

– Det grundläggande är att om man har ett spelsystem så måste man hålla det, oavsett vad det är för lag man möter, vad det är för veckodag eller vad det kan vara. Man kan inte sväva runt och göra en massa egen skit, för då blir det att man fuskar, man hamnar inte rätt och det blir svårt för alla andra också. Man måste göra basen för att få de resultat man vill.

MoDo får tillbaka centern Sam Vigneault som ju varit avstängd de två senaste matcherna. Tanner MacMaster opereras på fredagsförmiddagen och blir borta en längre tid och sedan tidigare finns ju Tobias Viklund på frånvarolistan.

Se hela intervjun med Mattias Karlin i MoDo Channel nedan.