Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MoDo
MoDo

Ingman tillbaka mot SSK ikväll

26 januari 2022 12:49
INFÖR MATCH

För andra gången på fyra dagar ska MoDo Hockey ta sig an Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Pucken släpps i Scaniarinken klockan 19.00 på onsdagen – och vi får se en comeback på backsidan i MoDo.


Efter två raka vinster på hemmaplan reste MoDos herrar söderut vid lunchtid på tisdagen, först och främst med destination Södertälje. I söndags mötte laget just SSK och vann efter straffar sedan Markus Modigs avgjort. Nu är planen givetvis att avgöra under ordinarie matchtid och inkassera tre poäng.

– Vi vill först och främst börja betydligt bättre än vad vi gjorde senast. Sedan ska vi hålla oss till de saker som vi diskuterat om i övrigt också, men exakt vilka detaljer det handlar om håller vi för oss själva, säger Mattias Karlin.

Vars lag ju har haft en färsk match mot SSK att blicka tillbaka på och gå igenom på video.

– Det är klart att det finns detaljer i spelet som vi bör kunna dra mer nytta av. Det är en del såna saker som vi har tryckt extra på.

MoDo spelade tre matcher på hemmaplan i förra veckan och blandade och gav en aning, med en förlust mot Troja på straffar, en 3–1-seger mot HV71 och så slutligen straffvinsten mot SSK då.

Sedan tränade laget måndag och tisdag innan bussen gick söderut. Med på resan följde Josef Ingman, som ju vilade senast. Glädjande nog kan Ingman spela mot SSK.

Däremot blev Hugo Styf hemma efter att ha åkt på en skada på överkroppen senast. Styf kommer inte att vara disponibel under den här veckan. Istället hoppar Jakob Norén in. Norén spelade tre matcher med J20 på bortaplan lördag-måndag och fiskades sedan upp av seniorlagets spelarbuss i Gävle på tisdagen.

Även Oscar Nordin saknas på grund av sjukdom, vilket gör att MoDo kommer till start mot SSK med sju backar och tolv forwards.